2023. 04. 28.

A katolikus könnyűzenei előadók közösen énekelnek Ferenc pápa érkezése előtt a Kossuth téren

Sillye Jenő, Borka Zsolt, Varga Attila, Csiszér László, Nagy Lajos, Gável András és Gável Gellért, Sillye Gergely, Sillye Gábor, Simon Bence és Takács Antal alkotják azt zenekart, amely a pápalátogatás idejére egyesült a magyar katolikus könnyűzenei előadók részvételével – adta hírül a Magyar Kurír. Ferenc pápa magyarországi látogatásának április 30-i, záró szentmiséje előtt a jelenlévők közösen hangolhatják majd szívüket az Istennel való találkozásra. 

A pápai szentmisét megelőző gyülekezés ideje alatt a Világosság Rózsafüzér egyes tizedei között zenei betétek, énekek csendülnek fel. A több mint fél évszázados hazai katolikus könnyűzenei élet képviselői egy, az alkalomra összeállt együttesben vezetik majd a legismertebb gitáros énekeket.

Elhangzik Borka Zsolt Mária, Mária szép virágszál kezdetű éneke a szerző előadásában. Közösen énekelhetjük Gável András és Gável Gellért Tápláló szent kenyér című dalát. Kifejezhetjük hálánkat Jézusnak a Köszönöm Jézus című közismert „sárga könyves” húsvéti dicsérettel, Csiszér László vezetésével. Az 1991-es pápalátogatás országosan ismert és generációkat összekapcsoló énekeit is újra együtt zenghetik a szentmisére várakozók.

Felcsendül majd az Életünk Krisztus himnusszá vált éneke Varga Attila közreműködésével.

A Szentatya érkezése előtt közösen énekelhetjük a Föltámadt, alleluja című hitvalló dalt, amelyet az idén hetvenhat éves szerző, Sillye Jenő ad elő a zenei szolgálatban résztvevő előadókkal, a többi között Nagy Lajossal az imperfectum együttesből.

A katolikus könnyűzenészekből álló egyesült formációban közreműködik Simon Bence ritmushangszereken, Takács Antal billentyűn és Sillye Gábor basszusgitáron. Az egyesült zenekar zenei rendezője Sillye Gergely.

 

Forrás: Magyar Kurír 

Borítókép - Fotó: Machalik Krisztina/ Magyar Kurír
Hírek
hirdetés