2023. 04. 21.

65 órán át gyóntatott egy amerikai pap a nagyhéten

Papi szolgálata egyik legőrültebb heteként jellemezte David Michael Moses a nemrég véget ért nagyhetet, miután körülbelül 65 órát töltött a gyóntatószékben, és több mint ezer embert oldozott fel.

A 29 éves atya nem először tartott maratoni gyóntatást. Tavaly nagyhéten és karácsonykor, idén pedig hamvazószerdán is szinte megállás nélkül szolgálta a híveket órákon át, az egyik napon például reggel 6-tól éjfélig gyóntatott.

,,A múlt héten 1167 gyónást hallgattam meg, de nem a nagy számok érdekelnek; sokkal inkább az emberek. Ennyi lelket szolgálhattam a gyónás szentségének kiszolgáltatásával. Minden egyes gyónás alkalmával egy bűnnel terhelt lélek érkezett a templomba, majd egy megújult szívű hívő távozott” – mondta David Michael atya.

,,1167 gyönyörű kegyelmi pillanat, ahol az egyetlen tanúk az angyalok voltak és én. Nem voltam ott, amikor Jézus feltámadt, de 1167 embert láttam feltámadni a múlt héten. Szeretek pap lenni. Dicsértessék az Isten! Boldog húsvétot a családomnak” – zárta beszédét.

hirdetés

Egy másik bejegyzésben a pap megosztott egy rövid videót, amely a 65 órás gyóntatásra való felkészülés néhány pillanatát mutatja be:

,,Amikor felszenteltek, észrevettem, hogy a nagyhét az az időszak, amikor Jézus különösen megérinti a szíveket, főleg, ha hosszú idő telt el az utolsó gyónás óta ,Ezért akartam a lehető legtöbb lehetőséget megadni a hívek számára, hogy élhessenek a gyónás szentségével.”

David atya a barátai és a hívek segítségével több száz palackot töltött meg szenteltvízzel, hogy szétoszthassa aztán azokat a gyónásra érkezők között. Csak néhány rövid szünetet tartott napközben, enni is a gyóntatószékben evett.

,,Több mint 1100 ember állt sorba (,,a”) nagyhéten, néhányan órákat vártak, hogy gyónhassanak” – folytatja. ,,Határozottan fárasztó volt, de nem tudok semmi olyat elképzelni, amit szívesebben csinálnék az életemben.”

David Michael atya végül köszönetet mondott plébánosának és mindazoknak, akik imádkoztak érte.

Forrás: ChurchPop

Fordította: Judákné Orsolya

Borítókép - Fotó: Aleteia.org
Szemle
hirdetés