2023. 04. 14.

#csakegygondolat – A valódi öröm forrása

Miért van az, hogy sok keresztény szomorú, frusztrált és boldogtalan? Valószínűleg azért, mert nem fogják fel, mit jelent valójában Isten gyermekének lenni, és milyen örökség lett a miénk Őbenne.

„Siralmamat vígságra fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, körülöveztél örömmel.” (Zsolt. 30:12)

Hihetetlen örömöt ad, ha képes vagy elfogadni az igazságot: Isten bocsánatot nyert, szeretett gyermeke vagy. Miért van mégis az, hogy sok keresztény szomorú, frusztrált és boldogtalan?

Szerintem azért, mert nem fogják fel, mit jelent valójában Isten gyermekének lenni, és milyen örökség lett a miénk Őbenne. Valamilyen akadály vagy nehézség elvonja a figyelmüket, és

hirdetés

egyszerűen megfeledkeznek az életükre vonatkozó isteni ígéretekről.

Ez a leggyorsabb módja annak, hogy valaki szomorú életet éljen az örömteli helyett.

Jézus nem azért halt meg, hogy elcsüggedt, levert, „nyomott” életet adjon – Ő a dicsőséged, Ő emeli fel a fejed (ld. Zsoltárok 3:4). Isten megadott mindent, ami ahhoz kell, hogy szeresd Őt, önmagadat és a Tőle kapott életedet. Úgyhogy emeld fel a fejed! Ünnepeld a jóságát és a tőle kapott áldásokat! A Király gyermeke vagy – hát töltse be ez a szívedet örömmel!

Útravaló

Az öröm független a körülményektől. A valódi öröm abból fakad, ha ismerjük Krisztust és az általa felkínált reménységet. Ragadd meg az ígéreteit, és járj örömben, függetlenül attól, milyen körülmények vesznek körül!

 

Forrás: Csendben Istennel mindennap

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Mindennapok
hirdetés