2023. 04. 10.

Gyönyörű énekkel ünneplik a húsvétot az esztergomi kispapok

Az esztergomi szeminárium lenyűgöző könyvtárában készült az a felvétel, amelyen a kispapok Krisztus feltámadását ünneplik.

A Kardinális csatornájára felkerült rövid felvétel leírása szerint nagy múltra tekint vissza Charpentier kórusművéből való részlet eléneklése, többek között Gaál Endre atyának is ez volt a kedvence:

“Charpentier több tételes barokk Te Deumának zenekari bevezetőjéből kórusmű született. 1991 január 10-én Varga László atya, a váci székesegyház karnagya vegyes karra komponálta át, szöveget és zenekari kíséretet írt hozzá. Ez a dal nagy múltra tekint vissz az Esztergomi Szemináriumban, mert Gaál Endre atyának ez volt a kedvence, a papnövendékek rengetegszer énekelték el tanévnyitó illetve záró eseményeken. Az esztergomi szeminaristák így az ő emlékére is tisztelegnek ezzel.

hirdetés

Maga az ötlet, hogy készüljön hozzá egy videó is 4 évvel ezelőtti, amikor megláttuk a könyvtárat, beindult a fantáziánk -mondta Schmotzer Kristóf papnövendék. A videó egyik célja, hogy kifejezze a Szeminárium egységét, összetartását. Jézus a 12 apostolt választotta ki, akik végül igen nagy hatást gyakoroltak a világra.
“Az ő mintájukra mi, jövő papsága is, még ha szemmel láthatóan kevesen is leszünk, képesek vagyunk komolyan alakítani a világot.”

Krisztus legyőzte a halált, ezzel az örömhírrel kívánunk mindenkinek áldott húsvéti ünnepet!”

 

Videók
hirdetés