2023. 04. 01.

“Még élek” – Ferenc pápa derűsen hagyta el a kórházat

Széles mosollyal hagyta el a kórházat szombat délelőtt Ferenc pápa, aki a körülményekhez képest jó állapotban van. A Szentatyát szerdán légúti fertőzés gyanújával szállították a Gemelli-kórházba.

Három nap kórházi kezelés után szombat délelőtt visszatérhetett a Vatikánba Ferenc pápa: az április végén Magyarországot meglátogató 86 éves egyházfőt légúti fertőzés gyanújával tartották bent korábban a Gemelli-kórházban.  Orvosai szerint szervezete jól reagált az infúzión keresztül adott antiobiotikum kúrára. 

hirdetés

“Nem ijedtem meg, még mindig élek” – mondta nevetve a rá várakozó újságíróknak a kórház előtt a Guardian tudósítója szerint. Ferenc pápa már csütörtökön este lényegesen jobban volt, együtt pizzázott az őt ápoló orvosokkal, nővérekkel és a kíséretével, míg pénteken a gyermekonkológiai osztályra látogatott el, ahol megáldott több beteg gyermeket is.

A Vatikán megerősítette, hogy Ferenc pápa a tervek szerint részt vesz a virágvasárnapi Szentmisén, amellyel kezdetét veszi a római katolikus egyház legfontosabb liturgikus időszaka, a nagyhét. Minden valószínűség szerint a liturgia egy részét más bíborosok mutatják be, mivel erős térdfájdalmai miatt korlátozottan tud csak mozogni a szolgálatát tíz éve elkezdő argentin pápa.

Ugyanakkor információink szerint semmilyen alapja nincsen azoknak a híreszteléseknek, amely szerint egyáltalán szóba került Ferenc pápa magyarországi látogatásának lemondása vagy elhalasztása. A Vatikán és maga Ferenc pápa is úgy készül, hogy április 28. és 30. között Magyarországon lesz, ahol többek között az állami és egyházi képviselőkkel is találkozik, vasárnap délelőtt pedig a Kossuth téren mutat be ünnepi szentmisét. 

A 777 kiemelten foglalkozik majd Ferenc pápa magyarországi látogatásával.

Borítókép - Fotó: Tiziana FABI / AFP
Hírek
hirdetés