2023. 03. 24.

5 randiötlet nagyböjt idejére

A nagyböjt az ünnepélyesség és elcsendesedés ideje, amikor Jézusra összpontosítunk a keresztre vezető útján. Párként azonban továbbra is fontos, hogy minőségi időt töltsünk a másikkal, jókedvvel és beszélgetésekkel. Egy nagyböjti randevú e két igazság tökéletes ötvözete lehet!

  1. Gyertyafényes beszélgetés

Ahogy mondani szokták, a kommunikáció a párkapcsolat kulcsa. Különítsetek el egy kis időt arra esténként, hogy beszélgessetek! Gyújtsatok egy gyertyát, oltsátok le a villanyokat, és beszélgessetek a 40 nap céljairól vagy épp arról, hogyan szeretnétek tölteni a nagyböjtöt családként. Egy meghitt hangulatú, egyszerű beszélgetés remek alkalom arra, hogy minőségi időt töltsetek együtt.

  1. Bibliatanulmányozás Ézsaiás könyve alapján

Nyissátok ki a Bibliátokat, és olvassatok egy kis részt az Ószövetségből! Sok szó esik Ézsaiásnál próféciaként Jézus pusztában való vándorlásáról, de még sok minden másról is, amit a nagyhéten Ő beteljesített. Fedezzétek fel ezeket közösen!

  1. Közös főzés

A nagyböjt alatt is jó közös program lehet a főzés, ha például kipróbáltok egy új vegetáriánus vagy vegán receptet, vagy olyan tumixokat készítetek, amelyek képesek energiát adni a böjtölés közben. Egy főzés nemcsak arra jó, hogy túllépjetek a halrudacska/sajtos pizza kombón, hanem arra is, hogy általa fejlődhessen a kapcsolatotok.

  1. Kártyajáték kettesben

Ahogy az első pontban is említettük, a beszélgetés mindig kulcs egy kapcsolatban, de hogy még kreatívabb, izgalmasabb témákról is szó essen, ajánljuk a Körvonal kártyajátékot, azon belül is a Párbeszédet. Ez tulajdonképpen beszélgetésindító kérdéseket tartalmaz, olyan témákban, amelyek egy hétköznapi beszélgetés során nem feltétlenül jönnének fel, de így még jobban megismerhetitek egymást. A játékban mindketten csak nyerhettek!

  1. Erdei séta

Ha vágytok Istennel lenni, de közben együtt is szeretnétek időt tölteni, akkor tökéletes választás lehet egy erdei kirándulás vagy séta. Az útvonal során váltogathatjátok, hogy csendben imádkoztok vagy épp beszélgettek – a végére garantált a feltöltődés.

 

A Catholic Link cikke nyomán.

Borítókép - Fotó: https://catholic-link.org/4-ideas-for-lent-date-nights/
Pontokba szedve
hirdetés