2023. 03. 23.

Rossz telefonszámra küldött el egy bibliai igét, házasság lett belőle

Isten útjai kifürkészhetetlenek – halljuk gyakran a mondást, amit nem tekinthetünk többé üres frázisnak, ha Brenda és Isaiah történetét olvassuk. A nem mindennapi megismerkedés házassághoz és hat gyermekhez vezetett.

Brenda és Isaiah Stearns találkozása valóban filmbe illő. Történetük 2009-ben kezdődött, amikor Brenda egy nemégiben megismert barátjának kívánt elküldeni egy bibliai verset SMS-ben, véletlenül azonban egy másik számot írt be – ami egy fiatal fiú, Isaiah száma volt.

Az üzenet így szólt: „Semmit se tegyetek vetélkedésből vagy hiú dicsőségvágyból, inkább mindenki alázatosan a másikat tartsa magánál kiválóbbnak.” A válasz hamar meg is érkezett: „Ámen. De ki küldte ezt az üzenetet?”

Brenda bemutatkozott az üzenetben, és bocsánatot kért az idegentől, amiért megzavarta. Isaiah azonban folytatni akarta a beszélgetést; később elmondta, hogy úgy tekintett Brendára, mint aki segítheti őt az Istenkapcsolatában. „Még sosem találkoztunk, de az üzenetedből látom, hogy szereted Istent, ez fantasztikus.” Így a fiú megkérdezte, hogy felhívhatja-e valamikor.

hirdetés

„Azt gondoltam, hogy ez egy kicsit fura” – mesélte Brenda. Ekkor még semmit nem tudtak egymásról. Másnap megcsörrent a telefonja; Isaiah volt az. „Nyilvánvalóan nem vettem fel. Kicsit megijedtem. De azt is reméltem, hogy hagy hangpostaüzenetet, hogy halljam, milyen a hangja” – emlékszik vissza a ma már hatgyermekes édesanya. Isaiah hagyott hangpostát, és elmondta Brendának, hogy a küldött bibliai vers feldobta a napját, és mosolyra fakasztotta. „Éreztem rajta, hogy nagyon őszinte. Úgyhogy úgy döntöttem, visszahívom.”

Fotó: Brenda és Isaiah esküvői fotója (Coventry Telegraph)

Az első beszélgetés során Brenda elárulta, hogy Georgia államban él, ám az édesanyja és a nővére Ohióban, közel ahhoz a helyhez, ahol Isaiah katonaként állomásozott. A hívás után a két fiatal bejelölte egymást Facebookon, de a fotók alapján Brenda nem ragadtatta el magát. „Aranyosnak találtam, de nem volt az esetem. Egy sötét bőrű, göndör hajú, spanyolul beszélő sráccal képzeltem el magam, aki imádja a salsát – Isaiah gyakorlatilag ennek az ellentéte volt” – mondja. Azonban a több alkalmas, órákon ét tartó telefonbeszélgetések megtették a hatásukat; Brenda vallomása szerint gyorsan beleszeretett Isaiahba, annak ellenére, hogy élőben még nem találkoztak egymással.

„Anyukám önként jelentkezett, hogy kémkedjen Isaiah után. Azt kérdezte: ’Melyik edzőterembe jár? Hol dolgozik?” Brenda ehelyett leszervezett egy ebédet Isaiah-nek és édesanyjának, amibe a fiú is beleegyezett. „Az ebéd után beszéltem anyukámmal, aki azt mondta nekem: ez a férfi lesz a férjed”. Néhány héttel később Brenda és Isaiah első találkozása is megtörtént. „Azonnal éreztem a kapcsolódást, még annál is jobban, mint korábban” – mesélte a férfi. 3 hónap együttjárás után megtörtént az eljegyzés. „Nem volt okunk tovább várni. Nagyon mély kapcsolatunk volt, és úgy éreztem, hogy hittel meg kell tennem ezt a lépést, mert soha nem fogok olyan nőt találni, mint Brenda”. „Minden tökéletesen el volt rendezve, így meg voltunk győződve, hogy ez a kapcsolat Istentől van”tette hozzá a feleség.

Fotó: A teljes Stearns család (The Mirror)

A pár idén ünnepli 13 éves házassági évfordulóját, ez idő alatt hat gyermekük született, a legidősebb 11, a legkisebb 1 éves, és azt is elárulták a szülők, hogy nem terveznek több gyermeket. „Nem lenne ennyi gyermekünk, ha férjem nem venné ki ennyire a részét a háztartási feladatokban. Ő készíti a vacsorát. Ő mossa ki a szennyest. Nem azt kérdezi, hogy kell-e segítség?, mert nem azt gondolja, hogy engem kell kisegítenie, hiszen ez az ő háza is. Olyan szerencsésnek érzem magam.”

Isaiah az NBC Newsnak adott riportjában elmondta: „nincs helyes módja annak, hogy megismerkedj valakivel, hogy megtaláld a társad. Ne zárkózz be, ne építs falakat! Merj megnyílni a másik előtt, merj sebezhetővé válni!” Brenda a TikTok és az Instagram felületén rendszeresen oszt meg videókat és fotókat a családjáról. „Annyira szeretem a családomat. Néha csak ránézek a gyerekeimre és a férjemre, és elgondolkodom azon, vajon mivel érdemeltem ki mindezt.”

Forrás: today.com

Fordította: Fekete Ági

Borítókép: lovewhatmatters.com
Hírek
hirdetés