2023. 03. 09.

10 egyszerű mód Isten keresésére

Nagyböjt az egyik legkedvezőbb időszak arra, hogy keressük Istent. Nem mindig gondoljuk át, hogyan is tehetjük ezt – az ige viszont a segítségünkre van ebben is.

Arra hívlak, hogy teljes szívedből keresd Istent! A Szentírás kijelenti, hogy megjutalmazza Isten azokat, akik keresik Őt (lásd Zsidók 11,6). Íme ez a szentírási vers különféle fordítások szerint:

• Mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Isten létezik és hogy ő az, aki megfizet az őt keresőknek.
• Mert aki őelé járul, hinnie kell, hogy Isten létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
• Isten létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. (Parole de Vie)
• Valójában aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Isten létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
• Mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Két dolgot kér tőled Isten ebben a versben: Azt, hogy elhidd, hogy létezik, és hogy keresd Őt. Már hiszed, hogy létezik. Keresni pedig a következőképpen keresheted:

hirdetés

1. Azzal, hogy rágondolsz (lásd Jeremiás 29,13)

Sokszor a gondolataink is imává válnak, ha a szívünk szándéka, hogy keressük Istent. Nem kellenek szépen formált szavak, Ő hallja minden gondolatunkat és látja a szeretetünket. 

2. Azzal, hogy úgy szólsz hozzá, mint egy baráthoz (lásd Jakab 2,23)

Elképesztő belegondolni, hogy aki a világmindenséget teremtette, aki megalkotott minket, ahhoz közben barátként szólhatunk. Mi ez, ha nem az alázat legtisztább formája? 

3. Azzal, hogy feltárod előtte, mire van szükséged (lásd Filippi 4,6)

Neki bármit elmondhatunk, sőt Isten kifejezetten arra biztat, hogy tárjuk fel előtte a kéréseinket, vágyainkat, álmainkat. 

4. Azzal, hogy dicsőíted és imádod (lásd Zsoltárok 92,1)

A dicsőítés hihetetlenül lélekemelő, hiszen arra lettünk teremtve, hogy imádjuk Őt. Nem mindig érezzük a hálát vagy az imádatot, de dönthetünk úgy, hogy igenis Isten felé fordulunk – és ezáltal változik is a perspektívánk. 

5. Azzal, hogy dicséretét zenged (lásd Zsoltárok 22,23)

Mindegy, hogy énekkel vagy valamilyen hangszerrel, mindegy, hogy otthon vagy épp a gyülekezetben, Isten dicsérni az egyik legjobb dolog a világon! 

6. Azzal, hogy olvasod az Igéjét (lásd Zsoltárok 119,9)

Ha bármikor is megingunk az identitásunkban, hogy Isten kiválasztottjai, gyermekei vagyunk, ha keressük az igazságot a világ zsongása közepette, ha emlékeztetni akarjuk magunkat, mit tett értünk Jézus, olvassuk az Igéjét! Ez az, amit soha nem lehet túladagolni. 

7. Azzal, hogy betérsz egy templomba (lásd Zsoltárok 134)

Aki városban lakik, pontosan tudja, milyen kimerítő tud lenni a folyamatos tömeg, zaj és nyüzsgés. Nagyon sok templom egész nap nyitva van: igazi felüdülés tud lenni – ha csak néhány percre is – elmerülni a csendben és imádkozni. 

8. Azzal, hogy összegyűltök néhányan Jézus nevében (lásd Máté 18,20)

,,Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, mindig ott vagyok közöttük.” Óriási erő van a közösségben megélt hitben, éljünk vele! 

9. Azzal, hogy szemléled a teremtett világot (lásd Róma 1,20)

Nem véletlenül feltöltő a természetben lenni: igazi harmóniát csempészett Isten abba, ahogy megalkotta a vizeket, a fákat, a hegyeket… Néha tudatosan ki kell szakadnunk, és élvezni mindezt! 

10. Azzal, hogy elcsendesülsz, hogy meghalld Isten hangját (lásd Ésaiás 50,4)

Az imánk nagyon sokszor arról szólnak, hogy csak mi beszélünk, panaszkodunk vagy épp hálát adunk, de nem várjuk meg Isten válaszát. Próbáljuk meghallani, mit mond Ő nekünk! 

Persze más mód is van még Isten keresésére. Megígérte, hogy megjutalmazza az Őt keresőket.

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés