2023. 03. 06.

Azonnali hatállyal felfüggesztettek egy papot a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke egy bejelentést követően azonnal felfüggesztett egy papot, aki kiskorú sérelmére követhetett el bűncselekményt. A főegyházmegye transzparensen kommunikált a történtekkel kapcsolatban, az Érseki Hivatal értesítette az illetékes állami hatóságot is. A történtekről a Magyar Kurír egyházi hírportálnak küldtek egy közleményt, amelyet a főegyházmegye a saját honlapjának főoldalára még nem tett fel.
A közleményt változtatás nélkül közöljük.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szolgálatának bejelentő oldalán keresztül bejelentés érkezett a Főegyházmegye egy papjával szemben. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az egyházi törvények szerint haladéktalanul előzetes vizsgálatot rendelt el az eset pontos és alapos kivizsgálása érdekében, és a szóban forgó lelkipásztort az egyházi törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggesztette.

Az érintett felek részletes meghallgatása után az Érseki Hivatal megkereste az illetékes állami hatóságot kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt, és a rendelkezésre álló dokumentációt teljeskörűen rendelkezésre bocsátotta.

Ezzel párhuzamosan az Érseki Hivatal kezdeményezte az előzetes vizsgálat anyagának továbbítását az illetékes vatikáni Hittani Dikasztérium felé is.

Az érintettek támogatására a Kecskeméten működő Reménység Háza Lelkigondozói és Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálat felkészült munkatársakkal rendelkezésre áll.

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, további tájékoztatást nem áll módunkban adni.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért.

Forrás: Magyar Kurír

Borítókép - Fotó: A fotó illusztráció. Forrás: Dreamstime
Hírek
hirdetés