2023. 02. 28.

Amikor egy nem hívő imádkozik – egy férfi 20 órát töltött a hó alatt és túlélte

„Nem vagyok hívő, de azon az éjszakán végül imádkoztam” – mesélte a hegymászó férfi, aki egy lavina alatt 20 órát töltött a hóban, mínusz 10 fokban és csodával határos módon túlélte.

Carluccio Sartori, az Észak-Olaszországból származó 54 éves hegymászó több mint 20 órát élt túl egy lavina után, a hó alatt Val Badiában, az olasz-osztrák határ közelében. „Nem vagyok hívő, de aznap este édesanyámhoz imádkoztam” – mesélte az Ansa hírügynökségnek. „Tiszta maradt az elmém. Tudtam, hogy ha hibázok, akkor vége lesz.”

A mentők azután vették észre, hogy halk jelet hallottak az adó-vevőjéből, és megpillantották a hó felszínén kirajzolódó kezét. „Az egyetlen gondolatom az volt, hogy életben maradjak. Gyakran nézek filmeket hegymászókról, és tudom, hogy akik elalszanak, meghalnak, ezért nagyon igyekeztem ébren maradni” – számolt be a férfi.

Az őt ellátó orvosok szerint is csoda történt, hogy életben és eszméleténél találták Carluccio Sartorit, miután 20 órát töltött a hó alatt mínusz 10 fokban. „Olyan volt, mint egy igluban lenni – mondta a egy hírportálnak –, de soha nem adtam fel.”

„Amikor rájöttem, hogy beszorultam a hó alá, azt gondoltam: Még lélegzem. Így hát áttörtem a havat a karommal, és az ujjaimat lassan mozgatva létrehoztam egy tölcsért, hogy lélegezni tudjak.

hirdetés

Azt az erőt, amit ezekben a pillanatokban találsz magadban, csak az adja meg, hogy élni akarsz”

– mondta.

„Soha nem felejtem el a helikopter hangját, amely értem jött” – számolt be. Amikor kísértést érzett, hogy feladja, és hagyja, hogy eluralkodjon rajta a hideg, azt mondta magának: „nem, ma nem fogok meghalni. A lyuk, amit csináltam, lehetővé tette, hogy az eget és a csillagokat nézzem. Láthattam a Nagy Göncölt, és ez is tartotta bennem a reményt” – mondta a FanPage-nek.

 

Forrás: Aleteia.org

Fordította: Szilágyi Anna 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Nagyvilág
hirdetés