2023. 02. 27.

„Senki torkán nem fogom lenyomni a hitemet, de megtagadni sem tudom” – Mark Wahlberg színész

Ritkán téma a hollywoodi sztárok körében az istenhit, mégis időről időre kiderül egyes színészekről, zenészekről, hogy az életük középpontjában a hitük áll. Mark Wahlberg Oscar-jelölt színész  hamvazószerda alkalmából egy tévéinterjúban fejtette ki mélyebben, miért fontos neki a hit és az Istennel való kapcsolat.

Mark Wahlberg katolikus családban nevelkedett. Az Oscar-jelölt színész, aki nem mellesleg négygyermekes családapa is, nemrég egy interjújában arról beszélt, hogy mennyire fontos számára a hit, és hogy Hollywoodban ezt valamiért egyáltalán nem értik meg, ezért sem volt egyszerű elkészíteni a főszereplésével tavaly bemutatott Stu atyát, amelyben egy amatőr bokszolóból pappá váló férfit alakít.

Wahlberg a Today Show-ban beszélt arról, hogy milyen egyensúlyt kell teremtenie magán- és szakmai élete között a hite miatt.

„Ezt egyensúlyban kell tartani. Nem akarom senkinek a torkán lenyomni, de megtagadni sem fogom a hitemet. Az még nagyobb bűn. Tudod, nem népszerű a szakmámban,

hirdetés

de nem tagadhatom meg a hitemet. Fontos számomra, hogy ezt megosszam az emberekkel.

De vannak barátaim az élet minden területéről és mindenféle hitből és vallásból, ezért fontos, hogy őket is tiszteljem és becsüljem” – mondta a színész.

Hisz abban is, hogy a saját példáján keresztül kell vezetnie gyermekeit ahelyett, hogy kényszerítené őket a vallásra:

„Nem erőltetem rájuk, de tudják, hogy apa nem kezdheti a napot anélkül, hogy imádkozna, nem kezdheti a napot anélkül, hogy elolvasná a Szentírást vagy elmenne egy misére. És remélhetőleg ahelyett, hogy ezt rájuk erőltetném, azt mondják majd: »Nos, ha apának bevált, akkor talán nekünk is beválik«, és maguktól vonzódnak majd hozzá.”

Azt is elmondta, hogy hite segített neki kifejleszteni a sikeres karrierhez szükséges fegyelmet: „Amint elkezdtem filmezni, rájöttem, hogy sok fegyelemre van szükségem, és ez a fegyelem sok más dolgot is lehetővé tett számomra. Nagyon sokat kaptam általa, és ezt szeretném megosztani az emberekkel, legyen szó böjtölésről, több edzésről, más dolgoktól való elszakadásról és arról, hogy több időt töltök Istennel, imával vagy elmélkedéssel. Ezek a dolgok fontosak.”

Wahlberg már korábban is többször utalt rá, hogy mennyire fontos szerepet tölt be a vallás az életében, egyszer például azt nyilatkozta, mennyire megbánta azt, hogy a Boogie Nights című filmben egy pornósztárt alakított, nemrég pedig saját vagyonából milliókat áldozott fel annak érdekében, hogy a Stu atya című filmje elkészülhessen.

 

Forrás: variety.com, IGN Hungary, noizz.hu 

Borítókép - Fotó: Today.com
Tanúságtétel
hirdetés