2023. 02. 23.

Ferenc pápa áprilisban Magyarországra látogat – sajtóhír

Hivatalosan még meg nem erősített, de több forrásból érkező információk szerint Ferenc pápa áprilisban Magyarországra érkezik  országlátogatásra – írta meg elsőként a Katolikus.ma. Az oldal információi szerint a Szentatya látogatásának központi eleme az ifjúság lesz, többek között Szegedet is meglátogathatja a római katolikus egyházfő.

Harasztovics Arnold, a Katolikus.ma oldal főszerkesztője csütörtökön reggel tett közzé egy írást, amely szerint Ferenc pápa tavasszal Magyarországra érkezhet. Információját a Mandiner is megerősítette, és a 777 is több forrásból úgy értesült, hogy előrehaladott állapotban zajlanak a tárgyalások a római katolikus egyházfő magyarországi látogatásáról, amelynek időpontja április vége lehet.

hirdetés

A katolikus oldal szerint Ferenc pápa Szegedre is ellátogat, valamint egy Mária-kegyhelyet is meglátogat. A Vatikán a jövő héten erősítheti meg a látogatás tényét, ezt követően derülhet ki a pontos program. Ferenc pápa jelenleg kisebb megfázással küzd, ezért a csütörtöki programjának egy részét törölni is kellett.

A Szentatya látogatását a 2021-ben megrendezett Nemzetközi Euchariszitkus Kongresszus óta tervezik, hatalmas diplomáciai és egyházi siker lehet, ha két éven belül kétszer is ellátogat Magyarországra – immáron hivatalosan is országlátogatásra. 

Borítókép - Fotó: Tiziana FABI / AFP
Hírek
hirdetés