2023. 02. 17.

Bakancslista pároknak – 7 izgalmas randiötlet

Gyakran halljuk, hogy egy erős párkapcsolat egyik legfontosabb pillére az együtt töltött minőségi idő. A közös időtöltés bármi lehet, amit élveztek – mi most összegyűjtöttünk 7 ilyen ötletet a Bakancslista párban című könyv alapján.

  1. Szervezzetek tematikus gasztroestet!

Válasszatok egy országot, ahova szívesen elutaznátok vagy amit mindketten érdekesnek találtok. Próbáljátok kideríteni, milyen ételeket főznek ott, és készítsétek el közösen valamelyik nemzeti ételüket, desszertjüket! Vásároljatok olyan italt, amelyet az adott országban készítettek vagy ott szokás inni. Vacsora mellé pedig az adott nép zenéjét hallgathatjátok, hogy még autentikusabb legyen a hangulat.

  1. Sétáljatok lombkoronasétányon!

Járjátok be együtt hazánk fantasztikus lombkorona tanösvényeit és -sétányait! A lombkoronasétány a fák lombjainak magasságában emelt, többnyire fából épült szerkezet. Sok helyen találhattok ilyet, például Pannonhalmán, Makón, Gyomaendrődön, Ipolytarnócon, a Sás-völgyben vagy a Jeli Arborétumban.

  1. Üljetek be egy fénykép automatába!

Csináljatok magatokról vicces képsorozatokat, bohóckodjatok, minden kattintás előtt váltsatok pozíciót! Az elkészült képsorozatot a pénztárcátokba is tehetitek, hogy gyakran a kezetek ügyébe kerüljön és emlékeztessen a másikra.

hirdetés
  1. Menjetek el bowlingozni!

Ma már sok helyen van bowlingpálya az országban, de vásárolhattok mini tekekészletet és játszhattok vele otthon is. Nem kell profinak lennetek, a lényeg a közös nevetés!

  1. Zarándokoljatok keresztutakon!

Magyarországon számos településen található a keresztút stációit megjelenítő szabadtéri kálvária. Néhol meghitt hangulatú kis kápolnával, templommal az út végén. Imádkozzatok közösen, ha felértetek!

  1. Írjatok közösen mesét!

Játszhattok szóban vagy írásban is. Egyikőtök kezdje el a történetet, majd egy adott ponton adja át a szót a párjának! Felváltva egymás után mindketten írjatok vagy költsetek hozzá egy-egy részt. Ha írásban játszotok, annak az az előnye, hogy el lehet rakni és később együtt elolvasni a közös történetet.

  1. Tartsatok digitális detox napot!

Válasszatok ki minden hónapban egy napot, amikor minden digitális készüléket kikapcsoltok egész, vagy legalább egy fél napra. A telefont, a tévét, a laptopot és mindent, ami öntheti rátok az információkat. Ezen a napon ne legyetek elérhetők senki számára, csak egymás számára. Eleinte lehet, hogy nehezebb lesz, de higgyétek el, meg fogja hálálni ezt a kapcsolatotok és a mentális egészségetek.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve Programajánló
hirdetés