2023. 02. 16.

Egymás szeretetébe kapaszkodni a nehézségek idején – 7 fontos gondolat Tapolyai Emőkétől

Milyen szerepe van az emberi kapcsolatainknak a megküzdésben? És az Istennel való kapcsolatunknak? Hogyan tudjuk feltölteni egymást egy párkapcsolaton, házasságon belül? Többek között ezekről tartott előadást Tapolyai Emőke klinikai szakpszichológus a Házasság hete alkalmából – most 7 értékes gondolatát gyűjtöttük össze nektek.

1.„A házasság úgy működik, hogy amikor az egyik fél kimerül, elfárad, akkor a másik tölti fel és fordítva. Töltögetjük egymást, mint ahogy a kancsóból a pohárba öntjük a vizet. Tudjuk azt, hogy épp kinek van több energiája és az ad a másiknak.”

2. „Sokan a jövőtől szoronganak, előre próbálnak felkészülni a legrosszabbra. A helyzet az, hogy nem tudjuk, hogy mi következik, egyedül Isten tudja. Rá kell állnunk arra az igazságra, hogy Isten végtelen kegyelme velünk van. Ilyenkor nem a körülményeink határoznak meg, hanem képesek vagyunk valami nagyobb képet látni.”

3. „Fontos, hogy tisztázzuk az értékeinket, hogy mi az, ami igazán fontos nekünk – ezek pedig a kapcsolataink. Akkor nem vesztesként, hanem nyertesként fogunk kijönni a küzdelmeinkből.”

hirdetés

4. „A ma embere be akarja bizonyítani, hogy mindenre képes, de ez egy zsákutca, nem vagyunk mindenre képesek. Valójában a végességünk elfogadása felszabadító – támaszkodhatunk arra, Akinek az ereje végtelen és megoldások tárházával bír.”

5. „Nem vagyok egyenlő a küzdelmeimmel. A küzdelmek részei az életemnek, de nem vagyunk egyek. Sokszor aggódva nézem, ahogy az emberek azonosulnak a drámáikkal, a tragédiáikkal, a veszteségükkel. Küzdők vagyunk mindannyian, de ennél sokkal többek.”

6. „Ha mernénk annyira bízni Istenben, hogy elhiggyük: Ő tudja, mit csinál, akkor nemcsak mi magunk lennénk nyugodtabbak, de egymás erőforrása is lehetnénk.”

7. „Szükségünk van arra, hogy erős kapcsolataink legyenek, ez az egyik legnagyobb erőforrásunk. Isten, aki létrehozta a kapcsolatokat, maga is kapcsolatban van: az Atya a Fiúval és a Szentlélekkel.”

Borítókép - Fotó: YouTube
Pontokba szedve Szemle
hirdetés