2023. 02. 06.

6 fontos gondolat a Válaszkeresők első részéből

Hétfőn este debütált a Válaszkeresők podcast, amelyben Kozma-Vízkeleti Dániel pár- és családterapeuta, klinikai szakpszichológus a 777 olvasóinak kérdéseire válaszol. Az első adás témája a házasság előtti szex  – és tisztaság -, néhány érdekes gondolatot emelünk most ki, a teljes beszélgetés a cikk alján is megtalálható.

  1. Akkor tudunk önazonosak lenni, – és ez a boldogságunk forrása – ha saját értékeinknek megfelelő döntéseket hozunk az életben. Ez igaz a házasság előtti tisztaságra is.
  2.  A házasság előtti tisztaságot csak úgy lehet megőrizni, ha ez tényleg fontos nekünk, ha ez egy bensővé vált érték számunkra. Ekkor értem meg, hogy amiről lemondok az nem meggyengít, hanem megerősít valamiben.

  3. Ha a gyerekeink marketingszövegeket hallanak a szüleiktől, akkor rögtön érezni fogják, hogy ez hiteltelen. De ha tudják, hogy ez egy nehéz terület lesz, ahol kihívások és kísértések várnak rájuk, akkor már egy hiteles képet látnak.

  4. A párkapcsolat természetes belső fejlődése szerint 3-4 év után a lelkes szenvedély átadja a helyét egy társszeretetnek. Ez szenvedélyében csillapultabb, de nem gyengébb érzelem, mint a másik. Ezt sokan veszteségként élik meg, a fiatal felnőtt párok meg is ijednek tőle, pedig a nagyon komoly döntéseket könnyebb a társszeretet alapján meghozni.
  5. Ismerek olyan férfiakat és nőket, akiknek fontos a házasság előtti tisztaság, sőt ízig-vérig pszichológusokat is ismerek, akik csak a házasságukban élték meg a szexualitást.

  6. Örömteli látnom, hogy több olyan hitelesen értékalapú közösség van hazánkban, ahol egy fiatal felnőtt megtalálhatja azt a társaságot, ahol lehet önfeledt és derűs, megélheti önmagát, de ugyanakkor kap egy bátorítást, hogy az életében értékalapú döntéseket hozzon.

 

hirdetés

777 PODCAST Pontokba szedve Válaszkeresők
hirdetés