2023. 01. 26.

#csakegygondolat – Mind Oscar-jelöltek vagyunk

Ahogy közeledik az Oscar-gála, egyre több és több cikk foglalkozik azzal, melyik kategóriában ki lehet a befutó. De nekünk mit jelent az igazi győzelem?

Most, hogy közeledik az Oscar-díj-átadás, ellepték az internetet a jelöltek listájáról és az esélyek latolgatásáról szóló cikkek. Mehet a találgatás: melyik kategóriában ki lesz a győztes?

A világ szereti a versenyeztetést. Mindig kell valami vagy valaki, akit felemelhet és akiért rajonghat. Kell egy legjobb, aki persze nem sokáig tarthatja meg ezt a címet – cserébe még nagyobb követőtáborra és még több pénzre tehet szert.

hirdetés

Istennél mennyire más a helyzet! Ő nem versenyeztet minket, hanem mindenkit meghív a győzelemre. A szemében mind „Oscar-jelöltek” vagyunk. Nem személyválogató, nincsenek „elit keresztények” és „épphogy befutók”.

A szeretetébe, a megváltó munkájába mindenkit meghív – a kérdés, hogy elfogadjuk-e.

Ráadásul nem is a teljesítményünk alapján fogad el, egyedül hit által: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef. 2:8-9.) Ez az igazi győzelem!

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés