2023. 01. 26.

Átutazó – megjelent Szabó Balázs gospelénekes új dala

Átutazó címmel jelent meg Szabó Balázs énekes új pop-gospel dala, amely a reménységet közvetíti, a fizikai síkon való túllátást, a valódi értékek letisztulását. 

Az Átutazó című új szám két verzióban jelent meg: pop, és piano verzióban. Az énekes a dal megírásának előzményeiről így nyilatkozott: „Az új pop-gospel dal két életesemény alapján íródott. Az egyik a 2018 májusában történt autóbalesetem. A kiérkező mentősök reakciója ez volt: Ebbe illett volna belehalni. A halálközeli élmény egy időre leültetett, hogy aztán feldolgozva a történteket változtatva bizonyos dolgokon, újra alkotni kezdjek. A baleset következtében prioritások változtak és átértékeltem pár alapvető dolgot. Elég volt az alapokat újragondolni, ez mind hatással bír az életem minden egyéb apró részletére.

A másik esemény pedig Szenczy Sándor atya elvesztése, aki lelki apám volt.  Sándor atya, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnökének halála nagyon mélyen érintett. Az ő személyisége, igehirdetései, előadásai, élete és a vele való több, mint 10 éven át tartó szoros kapcsolat volt a másik ihlető forrása az Átutazó című új számnak.

Mivel Sándor atya hatása az életemben megkerülhetetlen, így nem is volt kérdés, hogy az ő életének bibliai alapigéjét is beleszövöm a dalba – Máté evangéliumának a 14. részéről van szó – amikor Jézus és Péter apostol a vízen járnak.”

hirdetés

Az Átutazó mindent egybevéve – a két tragikus életesemény ellenére is – a reménységet közvetíti, a fizikai síkon való túllátást, a valódi értékek letisztulását. „Célom, hogy

három percre kiragadjam a hallgatókat ebből a teljesen megbolondulni látszó világból, és rámutassak az Életadó Krisztusra”

– összegezte a dal mondanivalóját az énekes.

A dalt itt meghallgathatod:

Borítókép - Fotó: YouTube
Zenék
hirdetés