2023. 01. 20.

7 gondolat arról, mit jelent a hit útján járni

Felgyorsult világunkban folyamatos változásokat élünk meg. Hogyan tudunk alkalmazkodni, és közben miként fejlődik személyiségünk? Milyen változást hozhat az ember életében az istenhit? És mit jelent azt kimondani: Uram, legyen meg a Te akaratod? Az Agapé legújabb adásából gyűjtöttünk 7 fontos, útravalóként is szolgáló mondatot.

1.„Megtéréskor az ember karaktere gyökeresen nem változik meg, inkább azt szenteli meg Isten, amilyen addig is volt. Ha valaki aktív, tevékenykedő, abból nem lesz befelé forduló, szemlélődő – és ez így is van jól.” (Grendorf Péter, evangélikus lelkész)

2. „Mi a feleségemmel együtt tértünk meg. Úgy érteztük, a szerelmünk akkor teljesedhet ki, ha Istent is belevonjuk a kapcsolatunkba, ha az Ő szerelmét is megtapasztaljuk nap mint nap. Így lett ez egy hármas szövetség.” (Zámbori Soma színművész, szinkronszínész)

3. „A megtérés nekem hazatérés volt. És a legszebb, hogy ez nemcsak egy pont:

hirdetés

Jézus Krisztussal a kapcsolatunk folyamatosan tud mélyülni, tartalmasabbá válni.”

(Baritz Sarolta Laura, domonkos szerzetesnővér)

4. „Rájöttem, hogy nem elég tudnom, hogy ki Jézus, én át akarom adni az irányítást neki. Megszületett bennem a bizalom Felé. Onnantól kezdve, hogy az ember a legnagyobb kérdéseire választ kap – hogy van bűnbocsánat és örök élet – egy hihetetlenül izgalmas utazás indul el Istennel, egyre mélyülő kapcsolattal vele.” (Hellinger-Sólymos Krisztina, tanácsadó szakpszichológus)

5. „A megtérés belső változást, új látást ad. Ugyanazt egészen más színben látom, egyszerűen az új identitásom miatt.”  (Grendorf Péter)

6. „Isten mindig egy lépéssel előttünk jár. Ő munkálja ki bennünk a vágyakozást is Őrá. A mi részünk csupán az önátadás.” (Hellinger-Sólymos Krisztina)

7. „Ha Isten nem emel magához, ha nem jön utánam, akkor valószínűleg egy híd alatt túladagoltam volna magam már. A megtérésem gyümölcse az, hogy egyáltalán élek.” (Zámbori Soma)

Borítókép - Fotó: Martinmark | Dreamstime.com
Idézet Szemle
hirdetés