2023. 01. 13.

„Törekedjetek az igazságra!” – ökumenikus ifjúsági imaestet szerveznek

Az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány imaestre hív minden fiatalt január 19-én 19 órára, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Székházába. Lesz dicsőítés, ima, társas, közösség.

Idén január 15-től 22-ig lesz az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. A különböző keresztény felekezetek közös imádságos alkalmainak témáját idén az Ézsaiás próféta könyvéből való „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” igeszakasz adja. A keresztények teljes és látható szeretetközössége azt kívánja, hogy hagyjuk magunkat egyre tökéletesebb módon Krisztus képmása szerint formálódni. Az egység, amelyért fohászkodunk, belső megtérést kíván, amely közösségeinkre és saját magunkra egyaránt vonatkozik. Az előrehaladáshoz ezen az úton szükség van az imában való egységre – ezek a nemrég elhunyt XVI. Benedek pápa gondolatai az ökumenikus útról.

Az imában való egységre most remek lehetőség kínálkozik!

Az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány imaestre hív minden fiatalt január 19-én 19 órára, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Székházába!

hirdetés

Ha van kedvetek:
Sófárral dicsőíteni Istent,
Megpihenni,
Püspökeinktől áldást kapni,
Teázni a szomszéd közösségekkel,
Társasozni a klasszikusokkal és az újakkal…

…akkor itt a helyetek!

„Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” és gyertek! Várunk Benneteket!

A cikk az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány és a 777 fizetett partneri együttműködésének keretében jött létre.  

Programajánló
hirdetés