2023. 01. 06.

7 ige a Zsoltárokból, amelyek felüdítik a lelket

A Zsoltárok egyik legnagyszerűbb jellemzője, hogy bármilyen nehéz élethelyzetben kapaszkodót jelentenek, és képesek felüdíteni a lelkünket. Ezért összegyűjtöttünk most nektek 7 ilyen igét!

1.„Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van. Ezért örül a szívem, és ujjong a lelkem, testem is biztonságban van.” (Zsolt. 16:8-9)

2. „Nem is fog meginogni sohasem, örökre emlékezetes lesz az igaz. Nem fél a rossz hírtől, erős a szíve, bízik az Úrban.” (Zsolt. 112:6-7)

3. „Ki az Isten, ha nem az Úr? Ki a szikla, ha nem a mi Istenünk? Isten felövezett erővel, feddhetetlenné tette utamat. Lábam gyorssá tette, mint a szarvas lábát, biztos magaslatra vezetett fel.” (Zsolt. 18:32-34)

hirdetés

4. „Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az Úr házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az Úr, és gyönyörködhessem templomában.” (Zsolt. 27:4)

5. „Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé.” (Zsolt. 103:3-5)

6. „Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!” (Zsolt. 46:9-11)

7. „Jobb az Úrnál keresni oltalmat, mint emberben bízni. Jobb az Úrnál keresni oltalmat, mint előkelő emberekben bízni.” (Zsolt. 118:8-9)

 

Borítókép - Fotó: Ronda Kimbrow | Dreamstime.com
Ige
hirdetés