2023. 01. 05.

Ez befolyásolja az egész új éved! – évtervező tippek egy keresztény vloggertől

Andrásfalvy Mirjam Klára keresztény vlogger videóival valószínűleg már sokatok találkozott. 2023-as, évindító videójában arról beszél, milyen célokat, programokat érdemes az év elején megterveznünk, amelyek az egész évünkre kihatással lesznek.

Január elején nem csupán az előző évünket hasznos értékelni, hanem érdemes előre is tervezni az újban. A tervezést egyszer kell megcsinálnod, viszont aztán az egész évedre hatással lesz ez a kis erőfeszítés. Mirjam a videójában megosztja velünk néhány ötletét, melyeket érdemes már most beiktatnunk erre az évre:

  1. Tervezz be egy zarándoklatot! 

Nagyon sokat tud adni az embernek, ha elvonul valahová és Istennel tölt idő – mondja Mirjam. Tervezz be egy zarándoklatot előre, írd be a naptáradba, hogy mikor, hová mész majd el. Nagyon sokféle lehetőség közül választhatsz, segítségedre lehet például a Via Sacra oldal, ahol külföldi szervezett zarándokutak közül válogathatsz.

  1. Tervezz be egy lelkigyakorlatot!

Lehet csendes, egynapos vagy többnapos, akár a barátaiddal magatoknak is megszervezhettek egy lelkigyakorlatot! A jezsuiták Manréza lelkigyakorlatos házában gyakran szerveznek programokat.

  1. Rendszeres adományozás

Rendszeresíted az adományozást a bankszámládon! Ebben az is hasznos, hogy ha egyszer beállítottad a rendszeres utalást, akkor onnantól már nem kell azzal foglalkoznod.

  1. Lelki könyv elolvasása

Jelölj ki legalább egy lelki könyvet, amit idén elolvasol! 

  1. Podcastek hallgatása rendszeresen

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a 777 podcastjeit, melyekben rengeteg témát lefedtünk már. Mirjam a Morning With The Masters nevű podcast-sorozatot ajánlja, melyben két házaspár készít napról napra 10-10 perces adásokat. Pont ideális hosszúságú a reggeli készülődés alatt!

  1. Biblia olvasási terv elvégzése

Hasznos alkalmazás a YouVersion, mely Biblia-olvasási terveket, többnapos elmélkedéseket ajánl fel a felhasználóknak rengeteg témában: munka, párkeresés, megbocsátás, elmélkedések nőknek, férfiaknak, függőségben szenvedőknek… érdemes kitűzni, hogy 2023-ban legalább egy olvasási tervet elvégzünk!

  1. Évrendezés

Ebben segítségedre lehet a YearCompass, amely egy ingyenes füzet, és gondolatindító kérdésekkel, gyakorlatokkal segít lezárni az előző éved, valamint megtervezni a számodra ideális következőt. Mirjam videójában elmondja, hogy tavaly ő is kitöltötte a YearCompasst, és nagyon élvezte az évösszegzést-tervezést. Aki szívesen értékelné az elmúlt egy évét, de nincs olyan sok ideje, annak nagyszerű alternatíva lehet a Plan All ingyenesen letölthető füzetecske.

Videók
hirdetés