2022. 12. 14.

„Nem tudom elképzelni az utamat Jézus nélkül” – a Chosen színésznőjének tanúságtétele

A Chosen című sorozatban Péter apostol feleségét, Edent alakító színésznő, Lara Silva arról mesélt, hogyan változtatta meg az életét a szerep és a Jézusba vetett hite.

„Nem egy hittel átitatott környezetben nőttem fel. Nem volt kapcsolatom Jézussal. Édesanyám katolikusnak nevelt, de nem jártunk templomba, nem volt Bibliám, nem kaptam erős hitbéli alapot” – mondta el Lara Silva, aki a Chosen című sorozatban Péter feleségét, Edent alakítja. A húszas évei közepén járó atlantai színésznő mára Jézusra mint Megváltójára és élete Urára tekint. Valójában ez a világnézetében bekövetkezett változás indította el karrierjét a szórakoztatóiparban. Silva szerint a megtérése nem történt volna meg színészi útja nélkül.

„Ez egy fontos folyamat az életemben. Nem lenne egyik a másik nélkül:

ahogy a színészi utamat sem tudom elképzelni Jézus nélkül,

úgy nem mondhatnám el a hittel teli bizonyságomat sem anélkül, hogy észre ne venném a szenvedélyemet, szeretetemet és tehetségemet a színjátszásban, amit Ő adott nekem. Így szólt hozzám az Úr többször is: ‘Segítek neked’.” Silva elmondta, hogy az útja során az Isten által adott kapcsolatok segítették színészi karrierjét és váltották valóra álamait .

A színésznő a Chosen című sorozatban eredetileg Mária Magdolna szerepének eljátszására készült – ezt a szerepet végül Liz Tabish kapta –, de Dallas Jenkins, a sorozat rendezője végül egy másik szerepre kért fel. Silva gyorsan ráébredt, hogy szüksége van Istenre, ha az őrült filmiparban szeretne értéket képviselő karriert csinálni.

„Ezek az isteni kapcsolatok segítettek oda, ahol vagyok. Nem mindig volt könnyű. Én kicsit később találtam rá a hitemre. Olyan, mint egy folyamatos tanulás. Nem mindig vagyok erős a hitemben: néha megrendül, néha meginog, néha pedig hitetlenkedem. De azt hiszem, ezért vagyok itt. Talán ezért kaptam a színjátszás tehetségét és ajándékát, hogy megosszam és elmondjam a történetem. Úgy érzem, ezért helyezett engem ide Isten, hogy szélesebb körben segíthessek az embereken – mesélte az interjúban.

A színésznő számára a Példabeszédek 16:9 egy életvezetési, iránymutató igevers, amely elvezette őt oda, ahol most van: „Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását”.

„Úgy gondolkodunk, hogy ezt, ezt és ezt akarom csinálni, vannak reményeink és álmaink, terveink és ezeket saját erőnkből szeretnénk megvalósítani – de nekem ez így sosem sikerült. Folyamatosan jelen van az életemben egy természetfeletti segítség, erő: az Úr Jézus Lelke.

Ő az, aki kinyitja vagy néha bezárja előttem az ajtókat.

Színész akartam lenni, de Ő az, aki idehozott és egyengette az utat, hogy elmondhassam és megosszam, mit tett értem és hogy jutottam el oda, ahol ma vagyok. Hála és dicsőség érte!” – mondta hálás szívvel a színésznő. 

A Jézus életét bemutató Chosen című sorozat 3. évadának első része már elérhető online.

Forrás: Nicelife.hu 

 

Borítókép - Fotó: YouTube- The Chosen
Szemle Tanúságtétel
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás