2022. 12. 06.

4 dal, amely segít az adventi hangolódásban

Könnyen elsodródhatunk a hétköznapokban az advent megélésétől, de egy-egy karácsonyra, Krisztus érkezésére hangoló zene segíthet. Ehhez ajánlunk most 4 nagyszerű dalt.

  1. Behold – Phil Wickam

Ez a jó hangulatú dal arról a Messiás érkezéséről szól, aki bár csecsemőként érkezett a világra, valójában a világ teremtője és a Királyok királya. Phil Wickam amerikai zenész és dalszerző, aki már számos minőségi dicsőítő albumot adott ki.

  1. Little Drummer Boy – for KING & COUNTRY

Az ausztrál testvérpár már sok éve ad ki keresztény dalokat, különlegesség, hogy szinte mindegyik szám valamilyen történetbe van ágyazva. A Little Drummer Boy az egyik legszebb karácsonyi daluk, amely arról szól, hogy a kisfiúnak bár nincs mit adni Jézusnak a születésekor, de ő úgy dönt, a szíve mélyéből játszik a dobján, hogy ezzel hódoljon a Fiúnak.

hirdetés

  1. Gyere el a jászolhoz – Pintér Béla

„Gyere el a jászolhoz még ma éjjel/ Találkoznod kell Isten szeme fényével/Ne keress itt pompát, gazdagságot/ Keresd azt, ki megváltja a világot!” – szól a dalszöveg. Pintér Béla már több éve adta ki ezt a dalt, de mi még mindig nagyon szeretjük! Az énekes nemrég azt nyilatkozta, idén is lesz karácsonyi dala.

  1. Christmas Concerto – Corelli

A karácsony nem maradhat komolyzene nélkül, és ha egyet kéne ajánlani, akkor biztosan Corelli karácsonyi koncertje jut eszembe – elképesztően felemelő és szép ez a darab! Ezen a videón egy olasz szimfonikus zenekar adja elő.

Borítókép - Fotó: Aaron Amat | Dreamstime.com
Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás