2022. 11. 25.

„Az orvosok a legrosszabb jövőt jósolták, de Jézus a gyógyító ma is” – Allyson Rowe bátorító bizonysága

Allyson Rowe korábbi szépségkirálynő, megtérése után mentor és szolgáló, nemrég szülte meg második gyermekét – aki kromoszóma-rendellenességgel jött a világra. A vizsgálatok alapján abban sem voltak biztosak, hogy a baba életben marad, de Allyson bizonysága szerint Isten hűsége és kegyelme ezúttal is megmutatkozott.  Instagram-oldalán megosztott megindító történetét szemlézzük.  

Az összes figyelmeztetés, amit kaptunk, miközben Jace-szel voltam várandós, rémisztő volt, mindegyik úgy kezdődött: „mi lesz, ha…”. „Ezeknek a babáknak a 95%-a már az anyaméhen belül meghal, akik pedig megszületnek, csak percekig vagy órákig élnek általában” – sokkoló szavak. Mesélhetnék az összes álmatlan éjszakámról. Arról, ahogy Istenhez dühösen és összezavarodva kiáltottam. A tépelődésről, hogy vajon mit rontottam el. Tudnék mesélni az ultrahangvizsgálatokról, orvosi tesztekről, telefonhívásokról, megválaszolatlan kérdésekről és egymásnak ellentmondó információkról. Mindezekről mesélhetnék.

De inkább Jézusról mesélek neked. A mindenható, mindentudó, szabadító, életmegváltoztató, útkészítő, csodákat tevő Jézusomról. Mesélek arról, miért fontos nekem a „Shalom” szó.

Jézus a várandósságom legtehetetlenebb, legcsüggedtebb pillanataiban is szólt hozzám.

Azt mondta, mondjam ki imában a Shalom békességet a méhem és a gyermekem felett. Én engedelmeskedtem. Ez az egyszerű cselekedet dacolt az orvosi esélyekkel, jelentésekkel, szakirodalommal, vérvizsgálatokkal, genotípusokkal és fenotípusokkal.

hirdetés

Fotó: Allyson Rowe Instagram

A kisfiam, Jace kromoszóma-rendellenességgel jött a világra: a 18. kromoszómájának az egyik része hiányzik. Az orvosok elkezdték tüzetesebben figyelni Jace fejlődését a 20. heti ultrahang után, akkor vettek észre először rendellenességet. Egy vérteszt után megállapították, hogy baj van a 18-as kromoszómájával – és ez az állapot sokszor halálos. Sok egyéb teszt és vizsgálat után azt mondták nekem és a férjemnek, hogy nagy valószínűséggel veleszületett rendellenességgel fog a fiunk világra jönni. A rendellenesség miatt dongalábbal és halláskárosodással fog születni – mondták. A rendellenesség emellett rossz hatással lesz a szívére, a veséire, a látására, a tüdejére… jóformán mindenre. Akkor eszembe jutott a szó, amit Jézus mondott: SHALOM.

A Shalom a békességen kívül azt jelenti, hogy valamit egésszé, teljessé tesz, kárpótol. Korábban már láttam, hogy Istenben valóban megvan ez a Shalom békesség.

A tökéletesen megteremtett kisfiunk él: ez Isten jóságának bizonyítéka. Van, aki szerencsének vagy véletlennek hívja. Én annak hívom, ami: kegyelem, gyógyítás, helyreállítás.

Szeretnélek bátorítani:

Isten ma is utat készít. Ma is gyógyít. Ma is helyreállít.

Borítókép - Fotó: Allyson Rowe - Instagram
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás