2022. 11. 22.

Ezért szeretnek rorátéra járni a 777 olvasói

Az év egyik legkülönlegesebb és legszebb időszaka az advent: ezért szervezünk mi is egy 777-es hajnali szentmisét, azaz rorátét november 28-án. Habár kétségtelenül nehéz felkelni, de igazán lélekemelő pillanatokat élhetünk át. Az Instagram-oldalunkon megkérdeztünk titeket arról, hogy ti miért szeretitek ezeket a szentmiséket!

A válaszok száma is bizonyítja, hogy semmihez sem fogható érzés a roráté: rengetegen fogalmaztátok meg gondolataitokat, amelyek megpróbálták átadni a hajnali szentmise varázsát. A legtöbben azt hangsúlyoztátok, hogy teljesen máshogy indul a nap, ha ilyen “erős a kezdés”: valaki úgy fogalmazta ezt meg válaszában, hog nagy löketet ad egész napra, mások a lendület kifejezést használták. Egyik olvasónk szerint a hajnalnak van egy különös bája, az ekkor tartott szentmise pedig megkoronázza ezt a napszakot. Ha már nap: sokan kimondottan szeretik a napfelkelte csodálatos látványát is, amely egy különleges ajándék a templomból kijövő ember számára. (Akik ilyen romantikus jellegűek, azoknak kimondottan ajánljuk a Sziklakápolnát, hiszen a reggeli Budapest látványa egészen lenyűgöző.)

Szintén érdekes megközelítés volt a határok feszegetése is, hiszen a hajnali ébredés és a hidegben való templomba eljutás egyáltalán nem könnyű feladat. Az áldozathozatal azonban megerősíti az embert! Voltak olyanok is, akik a konkrét élményt is leírták: a mécsesek látványát, amely megvilágítja a sötét templomot, egyik válaszadónk szerint a csoda a legjobb jelző a rorátéra.

hirdetés

A legmeghatóbb válasz az egyik legrövidebb volt: arra a kérdésre, hogy miért szeret rorátéra járni csak ennyit írt: “Mert szeretem Jézust.”

Köszönjük szépen, hogy megosztottátok velünk és egymással a gondolataitokat, igazán hálásak vagyunk érte!

Gyertek el velünk november 28-án hétfőn a Horváth Mihály téri templomba hagyományos adventi hajnali szentmisére, azaz a rorátéra! A 6:30-kor kezdődő szentmisét bemutatja, és prédikációt tart: Bellovics Gábor jezsuita szerzetes. Kezdjük együtt az adventet! 

 

Borítókép - Fotó: Metropolita.hu (Archív kép!)
Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás