2022. 11. 09.

#csakegygondolat – Te mivel indítod a napod?

Szól az ébresztő, kinyomod, aztán…? Az értesítéseket, a híreket görgeted végig? Amit először csinálsz reggel, amivel még a reggeli előtt táplálod magad, az megalapozza az egész napod – nem mindegy hát, mit teszel.

Gondolkodtál már rajta, mennyire meghatározó tud lenni, hogy mivel és hogyan indítjuk a napot? Nekem sokáig – és gyanítom, nem vagyok ezzel egyedül – az első mozdulat az volt, hogy megfogom a telefonom, bekapcsolom a netet és várom az értesítéseket. Nem egyszer ettől azonnal stresszes lettem, és kapkodni kezdtem. Egyszerre cikázott a fejemben az összes üzenet, és a lehetséges válaszok.

Később már tudatosabb lettem, és a telefonom helyett a Bibliámat és a napi áhítatos könyvemet fogtam meg elsőként. Állítom, egészen más hangulatban és gondolatokkal kezdődik így a nap, hogy Isten igéjét szívom magamba először. Nem kell több oldalnak lennie, már néhány igevers is sokkal több, mint a semmi! Ad egy jófajta szűrőt, hogy utána bármi történik velem a nap során, vissza tudok térni ezekhez az igazságokhoz (legalábbis törekszem rá).

hirdetés

Ami pedig a legújabb szokásom, hogy az igeolvasás mellett hálát adok és

néhány mondatot elmondok Istennek, köszönömmel kezdve.

„Köszönöm, hogy jól aludtam./ Köszönöm, hogy ma is velem leszel mindenben./Köszönöm, hogy van meleg víz és egy forró zuhannyal kezdhetem a napot. Köszönöm, hogy ma találkozhatok a barátaimmal.” Bármi is legyen az, amiért hálát adsz, sokkal szebb színben látod a világot és szinte automatikusan észreveszed, mi az, amiért a nap későbbi részében is köszönetet mondhatsz. Igen, akkor is, ha van valami nagy probléma az életedben – mindig lesznek ajándékok, akár csak apró jelek, hogy az Úr nem hagyott el, továbbra is veled van.

Csak próbáld ki, kezdd köszönettel a holnap reggeled!

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás