2022. 11. 04.

Megismertem a Szerelmes Istent és én is szerelmes lettem

„Isten szépen lassan eltakarította a szégyent, bűntudatot, félreértéseket és hazugságokat, amelyek eddig blokkolták az útját a szívemhez, és elkezdte megtölteni, felmelegíteni a szívemet.” Az Egytestté Instagram-oldal szerzője, Nagyné Végh Csenge gyönyörű módon fogalmazta meg az Istennel való kapcsolata formálódását.

Keresztyén közegben felnőve hamar megismertem és megtanultam az evangéliumot. Hittem is benne, ahogy egyre idősebb lettem egyre mélyebben. Fontos volt a számomra. Volt viszont mindig valami zavaró hiányérzetem. Nagyon zavart, hogy „mindent tudok észből, túl keveset szívből”. Ha az evangéliumról beszéltem másnak, hiányzott belőle a szenvedély. Nem volt kapcsolat a fejem és a szívem között. Le tudtam vezetni logikusan, hogy miből tudom, hogy Isten szeret, de a belső űrt a lelkemben nem tudta betölteni.

Kisgyerekes anyaként az érzelmi és mentális állapotom látványos megroggyanása fájdalmasan leleplezte ezt a hiányt.

Eközben elkezdtem tanulmányozni a Biblia szexualitással kapcsolatos gondolatait. Egyre világosabbá vált, hogy jóval többről szól, mint erkölcsről. Felfedeztem a házasság-metaforát, ami eleinte fura volt, nem volt teljesen világos, de egyre tisztább lett.

hirdetés

Felfedeztem, hogy Isten érez! Méghozzá mély, szenvedélyes érzései vannak.

Vágyai vannak. Féltékenyen szeret. A hűtlenség mélyen fáj neki. Gyönyörködik. Ujjongva örül. És ezek az érzései hozzánk (is) kapcsolódnak! Minél többet elmélkedtem rajta, a házasság-metafora lassan átélhetővé tette Isten szeretetét számomra. Isten szépen lassan eltakarította a szégyent, bűntudatot, félreértéseket és hazugságokat, amelyek eddig blokkolták az útját a szívemhez, és elkezdte megtölteni, felmelegíteni a szívemet. Megismertem a Szerelmes Istent, és én is szerelmes lettem. Elkezdtem meglátni Őt a szükségleteim és vágyaim mélyén és elkezdtem Felé irányítani ezeket. ⁣

Számomra ez volt a puzzle hiányzó darabja.

Ez volt az, ami összekötötte a fejemet a szívemmel.

És ami szépen lassan elkezdett átformálni belül, majd kívül is.

 

Forrás: Egytestté 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás