2022. 11. 04.

Isten nevében erő van

Isten több néven mutatkozik be az igén keresztül, és mindegyik nagy jelentőséggel bír. Ő a gyógyító, a jelenlévő, a mindenható Isten: érdemes a nevein és az Ő személyén gondolkodnunk ezek által!

Jézus a következőt mondja nekünk a Miatyánkban: „Szenteltessék meg a te neved!” Görögül „a te neved”: „Sou Onoma”. „Sou” állhat egyes vagy többes számban. Mintha Jézus ezt mondaná: „Szenteltessenek meg a te neveid!”

Isten több név alatt mutatkozik meg ugyanis Igéjében. Elmélkedj imában Isten különböző nevein, amelyeket a Szentírásban találhatunk:

hirdetés

„Yahwé Shammah”: „Az Úr jelen van” (Ezékiel 48,35). Ez a név kihangsúlyozza, hogy Isten ott van mindig és mindenütt.

„El-Shaddaï”: „A mindenható Isten” (1 Mózes 17,1). Ezzel a névvel úgy nyilatkoztatja ki magát Isten, mint akinek minden hatalma megvan a mennyben és a földön.

„Yahwé Roï”: „Az Úr az én pásztorom” (Zsoltárok 23,1). Az Úr figyelmes pásztornak mutatkozik meg; név szerint ismeri minden bárányát és külön mindegyikre gondot visel.

„Yahwé Rapha”: „Az Úr meggyógyít” (2 Mózes 15,25-26). Az Úr meggyógyítja a lelket csakúgy, mint a testet.

„Emánuel”: „Isten velünk van” (Máté 1,23). Isten emberré lett, megtestesült Jézus Krisztusban. Közel van hozzád, mert az emberek életét élte.

„Jézus, Yéshoua”: „Az Úr üdvösség” (Máté 1,21). Ez az a név, amely minden név fölött áll.

 

Jézus kijelenti nekünk: „És akármit kértek majd az én nevemben (mondhatnánk úgy is, hogy „neveimben”), megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.” (János 14,13)

 

Forrás: YouVersion – Egy csoda minden nap 

Borítókép - Fotó: Dmitrii Pichugin | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás