2022. 11. 03.

7 idézet a férfiakról

Milyen szerepet játszik egy 21. századi férfi a párkapcsolatában? Önmagukat hogyan szeretnék viszontlátni párjuk szemében a férfiak? Lovagiasság, bátorság, érzékenység – elvárják-e ezeket a tulajdonságokat a férfitől a mai nők? Az Agapé férfiakról szóló adásából gyűjtöttünk 7 fontos idézetet, amelyek elhangzottak a beszélgetés során.

1.„Az a kérdés férfiként, hogy a nőkkel közös világunkhoz mit tudunk hozzátenni. És ahhoz az egy nőhöz, akivel az életünket összekötöttük, mit tudunk hozzátenni a közös mikrovilágunkhoz.” (Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója)

2. „A hűség helyez minket biztonságba érzelmileg, ez teszi lehetővé, hogy nőként kivirágozzunk.” (Hellinger-Sólymos Krisztina tanácsadó szakpszichológus)

3. „Sokszor már ki sem mondjuk, hogy szeretlek, inkább leírjuk Messengeren. Veszélyes irányba halad a digitális kultúra, amelyben élünk – sokszor azért nem tudunk kapcsolódni, mert szétaprózódik a figyelmünk, nem akarunk lemaradni semmiről. Ott kell lennem férjként meghallgatni a feleségemet, nem mindig azért, mert érdekel, amit mond, hanem mert szeretem.” (Zámbori Soma színművész)

4. „Nekem nőként nagyon fontos, hogy olyan férfi legyen mellettem, aki mellett biztonságban érzem magam, aki mindenben mellettem áll, sosem hagy cserben, és akire fel tudok nézni.” (Megyesi Schwartz Lúcia operaénekes)

hirdetés

5. „A férfiak egyik fő mozgatórugója a harc, a győzni akarás, a megküzdés valamiért vagy valakiért – ők igenis meg akarják hódítani a nőt, de ehhez a nőknek is tudniuk kell, mekkora kincsek.” (Hellinger-Sólymos Krisztina)

6. „Isten a házasságban adja oda az embereknek azt a szövetséget, amelyet két ember a lehető legmélyebben tud kötni. A házasság az a fajta elköteleződés, amely Isten szemében a leggyönyörűbb. De nekünk is éreznünk kell, hogy ez a szövetség megbonthatatlan. ” (Zámbori Soma)

7. „A férfinak tiszteletre, a nőnek szeretetre van szüksége elsősorban, a Biblia szerint. De ez azt is jelenti, hogy a férfinak nehezebb szeretni, a nőnek nehezebb tisztelni a másikat. A férfinak tenni kell azért, hogy tiszteletreméltó legyen – ezt nem asztalcsapkodással lehet kivívni, hanem a jellemmel.” (Bedő Imre)

A teljes adást itt megnézhetitek: 

 

 

Borítókép - Fotó: Zonecreative S.r.l. | Dreamstime.com
Idézet Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás