2022. 10. 10.

Hogyan közeledjünk Istenhez? – egyszerű gyakorlati ötletek az imához

Keresztényként alapvetőnek gondoljuk az imát, pedig néha nem is olyan egyértelmű, hogyan közeledjünk Istenhez. Ő arra is örömmel megtanít – hiszen a gyermekei vagyunk -, hogyan imádkozzunk, azaz hogyan beszélgessünk Vele. Szemlénk.

Talán némi nehézségbe ütközöl, hogy imádkozz. Tudod pedig, hogy az ima szükséges, de nincs rá időd, vagy nem igazán tudod, miként imádkozz.

A Szentírás a következőt tanítja nekünk: „Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet neked nyíltan…” (Máté 6,6)

Van kedvenc helyed az imához? Ha még nincs, keress egyet! Lehet kint vagy bent, de fontos, hogy nyugodt körülményeket teremts magadnak, például hagyd kint a telefonodat! 

Az ima azt igényli, hogy ajtót nyiss az Úrnak, és bezárd az ajtót a gondok előtt. Az ige megtanít rá, hogyan tedd: „Ne nyugtalankodjatok semmiért, hanem mindenben tárjátok Isten elé szükségleteiteket az imában és a könyörgésben, hálát adván neki. Isten békéje pedig, ami minden képzelhetőt felülmúl, megtartja majd Jézus Krisztusban szíveteket és gondolataitokat.” (Filippi 4,6-7)

hirdetés

A Szentírás a következőt vallja: „Közeledjetek Istenhez, és Isten közeledni fog hozzátok!” (Jakab 4,8)

Képzeld el egy pillanatra: teszel egy lépést, Isten is tesz feléd egy lépést. Majd ötöt lépsz, Isten is ötöt lép. Egyre közelebb van hozzád. Igen, maga Isten közeledik feléd. Könnyű ez az egész, közben pedig Isten minden figyelmét feléd fordítja.

Miközben közeledsz Istenhez, rábízhatod hát minden szenvedésedet, nehézségedet és gyengeségedet.

Majd Isten közeledik feléd, és szeretetében, jóakaratában, irgalmában, kegyelmében és békéjében részesít.

Hogyan közeledj a gyakorlatban Istenhez?

    • Szólj Istenhez egyszerűen, a saját szavaiddal!
    • Dicsérd Istent a csodálatos jelenlétéért!
    • Azután maradj csendben és várj, hogy meghalld Isten hangját és befogadd szavait – akár az igén, akár egy gondolaton keresztül érkezik! 
    • Jegyezd fel, ami belül jön!

Meglátod, nem kell hozzá sok, csak némi csend, figyelem és alázat. Ő ma is szól hozzád! 

Forrás: YouVersion – Egy csoda minden nap 

Borítókép - Fotó: Sasi Ponchaisang | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás