2022. 09. 27.

Imaestet szervezünk a papjainkért!

Ismételten imaestet szervez a 777 csapata, amelynek témája rendkívül aktuális: ezúttal a papjainkért hívunk titeket egy dicsőítő imaestre, október 5-én, szerdán, a gyönyörű Budapesti Egyetemi Templomba!

Rengeteg mindent köszönhetünk a papoknak, de olyan ritkán adunk hálát értük. Ferenc pápa nagyszerű mondása: „A papok olyanok, mint a repülők: csak akkor van hírértékük, ha lezuhannak, pedig olyan sokan vannak, akik repülnek. Sokan bírálják őket és kevesen imádkoznak értük”.

Most itt a lehetőség, október 5-én, szerda este 19 órától egy különleges dicsőítő imaestet szervezünk. Azért gyűlünk össze ezen az estén, hogy közösen imádkozzunk a papjainkért: látjuk, hogy milyen nagy szükségük van rá, hogy megerősödjenek hivatásukban, hogy kitartsanak a legnehezebb időszakokban – és hogy tudják, nem csak mi számíthatunk rájuk, hanem ők is ránk. Hálásak vagyunk, hogy a Központi Papnevelő Intézet – élén Martos Balázs Levente rektor atyával – az első pillanattól kezdve támogatta az imaest kezdeményezését, így közös szervezéssel jöhet létre ez a különleges este. Nem csak papok, hanem a jövő papjai, azaz a szeminaristák is velünk lesznek, együtt imádkozhatunk.

hirdetés

Nagy öröm a számunkra, hogy Riesz Doma atya személyében egy nagyszerű pap tart majd elmélkedést, aki a Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia káplánja – és akit a 777 csapatából nagyon sokan szereteünk és becsülünk. A zenei szolgálatot a Boanergész zenekarnak köszönhetjük, akik az Országúti Ferencesek legendás “félnyolcas” miséjének állandó zenélői.

A legfontosabb információ maradt a legvégére, hiszen Jézus is velünk lesz, az Oltáriszentség előtt elmondott imák életeket változtathatnak meg, az imaest csúcspontja a Vele való személyes találkozás lesz.

Minden további információ az imaest hivatalos Facebook-eseményénélmegköszönjük, ha jelzed részvételi szándékodat, ezzel segítve az esemény hírének terjedését.

Szeretettel és izgalommal:

a 777 csapata

Hírek Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás