2022. 09. 23.

„Az igen legyen igen, a nem pedig nem”

A címben lévő mondatot Jézus mondja Máté evangéliumában. Jézus Krisztus teljesen igent mondott rád, amikor meghalt a kereszten. Te Neki adtad az életed – egészen? Vagy még nem mertél minden területet az Ő kezébe adni? Nála van a legjobb helyen minden, hidd el!

Azon a napon, amikor Krisztusnak adtam az életemet, teljesen nekiadtam. Odaadtam neki mindazt, ami akkoriban voltam. Nekiadtam kudarcaimat és bizonytalanságérzetemet. Letettem mindent a kezeibe. Belé vetettem a bizalmamat, és elfogadtam, hogy fenntartás nélkül átadjam neki az életemet. Csak úgy adhatjuk a szívünket Jézusnak, ha egészen nekiadjuk.

Az Úr olyan szerető elköteleződést vár, amelyik erős, mély és őszinte. Olyat, amilyennel Ő maga is elkötelezte magát a kereszten irányunkban. Nem félig-meddig halt meg a kereszten. Igenje teljes volt. Olyan igen, amelyik még ma is életet ad neked és szabaddá tesz.

És te? Teljesen igent mondtál Jézusnak?

Igent mondani Neki magában foglalja, hogy nemet mondunk sok minden másra, mint mondja nekünk a Szentírás: „Most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást és szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, 10és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt.” (Kol. 3,8-10)

hirdetés

Győzelem nemet mondani ezeknek a dolgoknak, hogy igent mondj Jézusnak! Minden egyes nap mondj nemet a féltékenységre, nemet a rágalmazásra, nemet a bűnre! Mondj igent a szeretetre, igent az igazságra, igent Krisztusra! Igent akarunk mondani az életedre, Uram!

Új teremtmény vagy. Jézusnak mondott igened legyen teljes! Igened IGEN legyen, nemed pedig NEM!

Ima

„Uram, tudod, az a vágyam, hogy tetsszem neked. Segíts, hogy teljesen IGENT mondjak neked, a bűnre pedig NEMET, és így az életem teljesen megújuljon! Ámen.”

Forrás: You Version – Egy csoda minden nap

Borítókép - Fotó: Maryna Patzen | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás