2022. 09. 22.

Focilázban égnek a magyar görögkatolikus papok – GALÉRIA!

Ha nem is tűkön, de mindenképpen reverendában ülve várják itthon a görögkatolikus papok a magyar labdarúgó-válogatott pénteki és hétfői mérkőzéseit. A feladat nem könnyű, hiszen Németország és Olaszország ellen lép pályára a nemzeti tizenegy, így nem csoda, ha nagy az izgalom a papok között is. A várakozás őrjítő pillanatairól a Facebook-on számoltak be.

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken este folytathatja szenzációs szereplését a Nemzetek Ligája A-divíziójában, Marco Rossi együttese Lipcsében lép pályára a házigazda németek ellen. Rég nem látott lelkesedés és érdeklődés övezi a válogatottunk mérkőzéseit, a hétfő esti Olaszország elleni budapesti mérkőzésre annyi jegyigény érkezett, hogy szinte lehetetlen volt belépőt szerezni.

Hogy hány görögkatolikus pap lesz ott a Puskás Arénában azt nem tudni, de pénteken este a televízión keresztül igen sokan szurkolnak majd a mieinknek. Ezt a tényt egy humoros Facebook-bejegyzéssel is megerősítették, ahol Szabó Tamás atya emlékeztetett a közelgő mérkőzésekre és a labdarúgás szépségére:

 
„Hat nap alatt megteremtette az Úristen a világot, s a hetedik napon megpihent, az ember bűnbeesett, s kiűzetett a paradicsomból…
Ám Isten megsajnálta az embereket és közéjük dobta a labdát! Azóta elviselhető az élet itt a Földön. De komolyra fordítva a szót: legnagyobb istenérveink egyike a labda, melyet pusztán evolúcióval megmagyarázni lehetetlen. A homo ludens, a játékos ember, aki az Isten képére teremtve, megtapasztalja a játék és a közösség örömét, az örökélet előízét. A játékban ott a szabadság. A játék egy nagy demonstráció arról, hogy az ember több, mint aminek látszik. Játszik, s közben tanúságot tesz arról, ami jó, ami szép, ami igaz, ami az életben isteni.”
 
Ha a szöveget jegyző Szabó Tamás atyának nem hinnénk el, hogy mekkora futballrajongók vannak a görögkatolikus papok között, akkor néhány kép már szinte perdöntőnek bizonyul:
 

Fotó: Görögkatolikusok – Facebook

Fotó: Magyar görögkatolikusok

Fotó: Magyar görögkatolikusok

 

Fotó: Magyar görögkatolikusok – Facebook

Fotó: Magyar görögkatolikusok – Facebook

Már most nagyon várjuk a győzelmet ünneplő képsorozatot a görögkatolikus papoktól!

Borítókép - Fotó: Forrás: Magyar Görögkatolikusok / Facebook
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás