2022. 09. 14.

Ha úgy érzed, Isten távol van – bátorítás reménytelen időkben

Biztosan te is ismered azt az érzést, hogy akármilyen elszántan próbálsz is imádkozni, könyörögni, akármennyit olvasod is a Bibliát, távol érzed magad Istentől. Mind átéltük már ezt. Hoztunk néhány gondolatot John Piper református teológus, lelkipásztor tanítása alapján, amelyek neked is új erőt adhatnak.

Légy türelmes, amikor úgy érzed, Isten távol van tőled! A 40. zsoltár ezt írja: „Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és az iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet. Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne.” (Zsolt. 40:2-4)

A gyümölcsöző evangelizáció a lélek sötét éjszakájában gyökerezik. A zsoltáros türelemmel várt a „pusztulás vermében”, tudva azt, hogy Isten kiemeli onnan, ha kiált Hozzá. Alázatos és türelmes maradt, pedig azt érezte, hogy az öröm épp távol van tőle.

Isten felemelte őt, szikára állította és új éneket adott a szájába. Elkezdte hirdetni Isten irgalmát, és akik látták, hallották ezt, elkezdtek bízni az Úrban. Az egyik legfontosabb dolog, amit az Úr életed éjszakáinak idején csinál – amikor úgy érzed, sötétségben vagy és nincs reményed –, hogy felkészít arra, hogy képes legyél még gyümölcsözőbb bizonyságot tenni az irgalmáról, amikor az embereknek a hitedről beszélsz később.

hirdetés

Isten csodálatosan munkálkodik a háttérben, amikor te azt hiszed, már semmi remény, hogy talpra állj.

Az Ő útja rejtve van. „A ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.” (Ézs. 55:8-9)

Mint a titkos bánya mélyeiben, úgy formálja a terveit, de biztos kézzel hozza fel, és teszi láthatóvá, ami most még rejtve van a szemünk elől. Akit kételkedve analizálja, hogy Isten mit tesz vagy nem tesz, annak nem ad választ. De a Benne bízók előtt az Úr kijelenti önmagát.

Légy türelmes és alázatos, amikor a sötétben vagy, amikor harcolsz nap mint nap, és vágysz az örömre!

Ő hűséges Isten, aki most is veled van – akkor is, ha nem érzed.

Borítókép - Fotó: Studio Dream | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás