2022. 09. 13.

Új rendelet: mostantól a szívhang meghallgatásához kötik az abortusz elvégzését

Pintér Sándor belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba, amely mostantól ahhoz köti az abortusz elvégzését, hogy a várandós nők meghallgassák a magzat szívhangját.

Belügyminiszteri rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbit írja át. Pintér Sándor a 20 éves rendelet mellékletén módosított:

megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot.

A módosítás lényege, hogy a terhes nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan, szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba. A „magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” valójában a szívhang,

hirdetés

a rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését.

Forrás: Mandiner

Borítókép - Fotó: Natioanl Geographic
Hírek Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Szilágyi József 2022. 09. 13. 21:36

    139. Zsoltár, 13-16. (egysz. ford. nyomán)
    “Uram, Te alkottad testem, anyám méhében kezed formált engem.
    Dicsérlek, mert csodálatos módon teremtettél! Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.
    Mindent tudsz rólam! Még csontjaimat is láttad, ahogy titokban formálódtak anyám méhében. Naponta figyelted, amint alaktalan testem formát öltött. Könyvedben minden része fel volt írva, és a napok is, mikor kiformáltad tagjaimat. “

  • Válasz F 2022. 09. 14. 05:02

    Az a baj, hogy a liberális gondolkodású, a globális felmelegedés hitében nevelkedett orvosok futószalagon fogják kiállítani ezeket a papírokat, csakúgy, mint a magzat valószínűsíthető sérült mivoltáról szóló igazolást, hogy ezzel is “segítsék” szegény lányokat/asszonyokat, szóval a gyakorlatban ennek semmiféle hatása nem lesz. Ez egy látszat-intézkedés.
    Az abortuszt be kell tiltani, és népirtás vádjával visszamenőleg felelősségre kell vonni az azt elkövető orvosokat és az “abortuszhoz való jogot” követelő szervezetek képviselőit.