2022. 09. 06.

Szívmelengető történet egy rendőrről, aki szerint a jócselekedetek ragadósak

Történet egy chicagói rendőrről, aki emberségből biztosan jelest kapna Istentől. Azt nem tudjuk, hogy hívő-e az úriember, de az biztos, hogy mi, keresztények is tanulhatnánk tőle!

Volt egy fiatal srác Chicagóban, aki folyamatosan fizetés nélkül lógott be a helyi X-Sport Fitness Centerbe. A dolgozók figyelmeztették, hogy ki fogják rá hívni a rendőrséget, de ő valahogy mindig talált rá módot, hogy bejusson. Volt, hogy a vécében bújt el a dolgozók elől – végül valóban ki is hívták rá a rendőrséget.

Amikor megérkezett a rendőr, Mario Valenti, megtudta, hogy a 15 éves srácnak korábban bérlete volt a centrumba, de az édesanyja egy ideje nem engedhette meg magának, hogy továbbra is fizesse azt. Ő pedig csak kosárlabdázni szeretett volna – ráadásul tehetséges is benne, még a professzionális karrierre is lehet esélye.

Ezek után a rendőr ahelyett, hogy megbüntette volna, a saját zsebéből fizette ki a srác bérletét 4 hónapra – 150 dollár értékben.

Amikor a sportcentrum tulajdonosa felhívta Valenti felettesét, hogy megtudja, mégis mi történik, őt annyira megérintette a történet, hogy még kiegészítette a fiatal bérletét négy hónapról egészen két évre (718 dollár értékben) a saját pénzéből.

Az esetnek híre ment, és amikor az újságírók kérdezték, Mario Valenti ezt mondta: „Ez nem arról szól, hogy szeretném, ha bárki is hálás lenne nekem. A legtöbbünk azért kezdett bele ebbe a munkába, hogy segítse, nem pedig hogy bántsa az embereket. Ez a munka sokszor lehúzó. Legtöbbször jó emberekkel találkozunk, akiknek éppen nagyon rossz napja van, szóval nem a legjobb oldalukat látjuk az embereknek…”

A srác természetesen nagyon hálás volt – és nem kevésbé meglepett, mert korábban egészen mást gondolt a rendőrségről.

„Úgy gondoltam, sokkal jobb, ha a centrumban kosarazik a barátaival, mintha az utcán kerülne bajba” – nyilatkozta Valenti, aki azt reméli „a jócselekedetei ragadósak lesznek”, és másokat is a jóra inspirál majd a hozzáállása.

(A képen: Mario Valenti)

Forrás: Chicago Tribune; Ágoston László Facebook 

Borítókép - Fotó: Chicago Tribune
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szilágyi József 2022. 09. 06. 19:14

    Máté ev. 20:28
    Jézus így szólt hozzájuk:
    „Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon másoknak, és odaadja az életét, váltságul sokakért.”

    Lukács ev. 9:56
    „Az Emberfia nem azért jött, hogy elveszítse az emberek lelkét, hanem hogy megmentse.”