2022. 09. 04.

Tudunk-e a kísértésekre nemet mondani egy nehéz pillanatban?

Egy hét múlva vasárnap egy új dal debütálásának a felülete lesz a 777. A „Nem járja így” című szám fontos dolgokra hívja fel a figyelmet. A bemutatás előtt a dalszerzővel beszélgettünk a zene hátteréről és többek között arról is, hogy számára mit jelent ez az új szám, valamint miért tartja fontosnak, hogy elsőként a 777 olvasói hallják új alkotását!

Mit kell tudni az együttesről?

Balogh Andris vagyok, kecskeméti srác, „Leftogh” név alatt a saját dalaimat írom. Sokféle zenét szereztem már, sok projektben voltam benne, de mindig vágytam arra, hogy az elejétől a végéig én írhassam a számaimat és olyan alapokra helyezhessem a munkáimat, amelyeken nem vesz erőt a szél és a vihar.

Másokkal is szerettem együtt munkálkodni, de nekem általában más célom volt a zenével, mint azoknak, akikkel együtt dolgoztam: valahogy értéket akartam teremteni és ezt átadni.

hirdetés

Én az értékteremtésnek alárendelve igyekeztem érvényesülni, míg másokat inkább az önmegvalósítás és individuális célok vezéreltek.

Amikor azt éreztem, hogy meg merem próbálni egyedül is, elővettem a régi számkezdeményeimet és befejeztem őket. Szabó Szebasztián és a Miracle Sound segítségével felvettük ezeket a számokat és most igyekszem a magam módján valami értékelhető anyagot prezentálni.

Mit is takar pontosan ez a művésznév, hogy „Leftogh”?

Sokan kérdezik tőlem, hogy mi az a Leftogh, hogyan kell kiejteni, vagy miért ezt a nevet választottam. Édesapám angol fordító, szaktolmács és tanár. Ő nagyon szeret a „little bit half beszélni” angolul. Aztán mivel mi Baloghok vagyunk, így kicserélte a „Bal”-t „Left”-re, így lett a Baloghból Leftogh. Ennyi a varázslat. Gyerekkorom óta használom ezt a nevet különböző felhasználónevekként, vagy e-mail címben. Kézenfekvő volt tehát, hogy ez legyen a saját projektjeim neve is.

Honnan jött az új számnak az ihlete, amit hamarosan mindenki hallhat a 777 felületén?

Én azt tapasztaltam, hogy jó zenét csak erős érzelmekből lehet írni. Emiatt minden számom ihletője valahol a saját életem. Rúgtam sajnos én is nagy öngólokat, és keveredtem olyan helyzetbe, ami nagyon nehéz döntések elé állított.  

Fotó: Leftogh

Számodra mi a mondanivalója a „Nem járja így” című alkotásodnak?

Azt gondolom, hogy nem kell magunkat azért ostorozni, ha kísértésbe esünk, vagy azért, mert az érzelmeink eluralkodnak néha felettünk. Ez emberi természetünk elválaszthatatlan része. Időnként érzékelhető lesz a kísértés és ezt nem minden alkalommal fogjuk tudni kivédeni.

A fontos az, hogy mit kezdünk a kísértéssel és az esetleges helytelen érzelmekkel. Tudunk-e jól dönteni és ezekre nemet mondani egy nehéz pillanatban. Számomra ezt jelenti a dal.

Miért volt fontos neked, hogy a 777 felületén debütáljatok ezzel a dallal?

Azokhoz az emberekhez szeretném elsőkörben eljuttatni a zenémet, akik hasonlóan gondolkodnak az erényekről. Ahogyan mondtam, számomra az alkotás legfontosabb része az értékteremtés. Nem óriási világmegváltó dolgokra gondolok. Ha a szám bárkit át tud lendíteni egy nehéz pillanaton, esetleg megérinti a dal és tudott okozni négy kellemes percet, akkor az már számomra megérte a fáradtságot. Fogadjátok nagyon sok szeretettel!

Az előzetes már meghallgatható YouTube-csatornánkon, a teljes dal pedig szeptember 11-én, vasárnap kerül fel!

Borítókép - Fotó: Fotó: Leftogh
Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás