2022. 08. 30.

A 3 legfontosabb lecke, amit megtanultam a bácsikámtól – Nick Vujicic

Nick Vujicic prédikátor, motivációs tréner – aki a karok és lábak nélkül született emberként vált híressé – egy megindító posztban búcsúzott szeretett bácsikájától, aki nélkül nem indulhatott volna el a nemzetközi szolgálata, hogy eljuttassa minél több emberhez az evangéliumot.

Szeretett Batta bácsikánk szombat este elment az Úrhoz. Jó arra gondolni, hogy már a szüleivel van, a szeretteivel, köztük a másod-unokatestvérével, az én édesapámmal.

19 évesen megkérdezte tőlem: „Mit akarsz elérni az életedben? ”. Mondtam neki, hogy meg akarom nyerni az egész világot Jézusnak, és anyagi függetlenséget szeretnék, hogy a saját életemet élhessem. Erre ő azt mondta: „Ausztráliából ezt nem teheted meg, gyere Kaliforniába, és én mentorállak, segítek abban, hogy összeálljon a szolgálatod. Ha az Úrtól van, Ő megáldja!”

Batta bácsi volt az a bajnok, akit Isten az életembe helyezett, hogy tanítson, mentoráljon, bátorítson, inspiráljon és vezessen minket, az összes testvéremet a szolgálatban, amely 2002-ben tényleg elkezdődött! Ő volt az én „sziklám”, aki segített felállni A SZIKLÁRA, aki Jézus Krisztus.

Nincs ember, akitől többet tanultam egész életemben, mint Batta bácsikámtól.

Alázattal tölt el, hogy ismerhettem, ő volt a legjobb barátom, és együtt láthattuk, ahogy az Úr csodával határos dolgokat tesz, nem is egyet! Hitt az Úr iránti szeretetemben és abban a víziómban, hogy az Úrral  elérem a Föld 8 milliárd lakosát!

Felesége – Rita néni – és 7 gyermeke látta, hogy mennyi mindent áldoz fel a Végtagok Nélküli Élet nevű szolgálatért (LifeWithoutLimbs.org). Rita néni és a gyerekek is segítettek a szolgálat elindításában.

Isten arra használta Batta bácsit, hogy legalább tízezer ember úgy érezze, mintha jóbarátja lenne, annyira kedves, figyelmes volt velük. Csodálatos, ahogy ezt csinálta. Mindig gyorsan mondta ki az igazságot, amikor azt ki kellett mondania. Bámulatosan gyorsan képes volt megbocsátani.  A kényelemet, ha kellett, feladni a jó ügyekért.

Annyi mindent tanultam tőle! A 3 legfontosabb leckét, amit ő tanított nekem, szó szerint idézném:

  1. Ne adj hozzá és ne vonj le az evangéliumból!
  2. Maradj alázatos!
  3. Légy mindig elégedett az Úrban!

Még mindig nagyon fáj, hogy elment. Nagyon fog hiányozni. De tudjuk, hol van, és hogy miért volt itt. Most már örökké tartó örömben van része!

Örökké foglak szeretni!

Nick Vujicic

Forrás: Facebook 

 

Borítókép - Fotó: Facebook
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás