2022. 08. 29.

Egy apa, aki millióknak segít a videóival – tovább akarja adni a szeretetet, amelyet Istentől kapott

Egy hívő édesapa létrehozta a „Dad, How Do I?” („Apa, hogyan kell?”) nevű Youtube-csatornát, ahol mindennapi praktikákat oszt meg a fiatalokkal a nyakkendőkötéstől kezdve a kerékcserén át, egészen a duguláselhárításig szinte minden témában. A csatornájára már több mint négymillióan iratkoztak fel.

Rob Kenney fájdalmas múltbeli tapasztalatai és erős Istenhite tette lehetővé, hogy most másoknak segítsen.

Rob Kenneyt és hét testvérét elhagyta édesapjuk, amikor Rob 14 éves volt. Pont akkor veszítette el apját, amikor a legjobban szüksége lett volna az útmutatására a felnőttkor küszöbén. Rob azt mondta, hogy

Istenhez való ragaszkodása sok mindenen átsegítette már életében:

amikor válságban volt házassága, Istenhez fordult, és aztán idős apjának is Isten segítségével tudta megbocsátani, hogy régen elhagyta őt.

hirdetés

Férjként és két felnőtt gyerek apjaként úgy érezte, ideje megszolgálnia a kegyelmet, amelyet élete során kapott.

„Életem célja mindig is az volt, hogy jó felnőtteket neveljek – nem jó gyerekeket, hanem jó felnőtteket”– magyarázza.

Miután gyermekei kirepültek, azon kezdett töprengeni, vajon hogyan tudna segíteni másoknak. A karantén időszaka nagyon jól jött neki, hogy olyan gyerekeknek adjon át mindennapi, praktikus tudnivalókat, akik esetleg apa vagy szülők nélkül kénytelenek élni.

Az eltökélt apa létrehozta a „Dad, How Do I?” („Apa, hogyan kell?”) nevű Youtube-csatornát, ahol mindennapi praktikákat oszt meg a fiatalokkal a nyakkendőkötéstől kezdve a kerékcserén át, egészen a duguláselhárításig szinte minden témában.

„Egyszerű dolgokról szerettem volna szólni a csatornámon, és mindenképpen át akartam adni a hosszú évek alatt megszerzett tudásomat és tapasztalataimat is, hogy ezzel is buzdítsam az embereket. Meg voltam róla győződve, hogy ez egy praktikus útmutató lesz a mindennapos dolgokhoz, de ennél sokkal nagyobb dologgá nőtte ki magát a csatorna.”

A pozitív üzenet, amelyet közvetít, sok fiatalhoz elért, és azóta folyamatosan növekszik a nézőközönsége.

Több mint 4 millió feliratkozóval sokkal több emberhez jutnak el szavai, mint Rob azt valaha gondolta volna.

Egyik videója, amelyben megköszöni a mérhetetlen számú pozitív visszajelzést, például több mint kétmilliós nézettséget szerzett.

Rob nem gondolja, hogy az ő tanácsai lennének a legjobbak, és tudja, hogy bármire rá lehet már keresni az interneten. Tisztában van saját hibáival is, amelyeket apaként elkövetett, és azzal is, hogy a bocsánatkérés mennyire fontos dolog. A videók végén látható viccét mindig megelőzi a figyelmeztetés, hogy legyünk kedvesek egymáshoz.

Talán ez sikerének a legnagyobb titka: ő egy pozitív, praktikus tanácsokat adó „apa”, aki megosztja velünk, amit tud. Nem csoda, hogy ennyi feliratkozója, rajongója van.

Ebből is látszik, hogy a pozitív apafigura minden ember életében alapszükséglet, és

talán, ha egy kis időre is, de Rob videóit nézve azok is részesülnek ebben az élményben, akiknek személyesen nem volt szerencséjük egy vicces, kedves, figyelmes apához.

 

Fordította: Judákné Orsolya 

Forrás: Aleteia

 

Borítókép - Fotó: YouTube
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás