2022. 08. 29.

10 erőteljes ige arról, hogy Isten a viharokban is melletted van

Olyan időket élünk, amikor annyi nehezítő körülmény kezd lenni az életünkben, hogy muszáj erősen belekapaszkodnunk Isten igéjébe, ha nem akarunk elsüllyedni az aggodalmainkban. Íme 10 erőteljes ige, amely segít emlékeztetni magunkat, hogy Isten minden viharban mellettünk van, sőt Ő képes lecsendesíteni azt.

1.„Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet.” (Zsolt. 94:19)

2. „Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg – mondja könyörülő Urad” (Ézs. 54:10)

3. „Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat.” (Zsolt. 40:2)

4. „Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek?” (Márk 4:37-40)

hirdetés

5. „Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és így szólnátok ehhez a vadfügefához: Szakadj ki gyökerestől, és gyökerezz meg a tengerben – az engedelmeskedne nektek.” (Lukács 17:5)

6. „Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. 3Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód!” (Ézs. 43:2-3)

7. „Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek.” (Mt. 6:7)

8. „De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk.” (Zsid. 10:39)

9. „De megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét.” (Jóel 3:5)

10. „Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az Úr.” (Zsolt. 34:20)

Borítókép - Fotó: Rainer Plendl | Dreamstime.com
Ige
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás