2022. 08. 26.

Az „elnézést, hogy létezem” hozzáállás ellenszere

Sokan behúzott nyakkal, szinte a létezésünkért is elnézést kérve élünk, pedig a valódi identitásunk Istenben van, aki így szól: „drágának tartalak és becsesnek”. Ha Ő, az egész univerzum teremtője értékesnek tart téged, akkor miért kérdőjelezed meg?

Hallottam a minap, hogy valaki így szólt a mellette levőhöz: „Elnézést, hogy létezem!” Teljesen elképedtem tőle, és mégis…

Sokan azt hiszik, hogy az életük semmit sem ér. Elnézést kérnek, hogy léteznek. Istennek terve van azonban az életükre. Békét és jövőt vett tervbe számunkra. (Lásd Jeremiás 29,11)

Sokan nem szeretik önmagukat. Elnézést kérnek, hogy léteznek. Ám Jézus így szólt: „Szeresd felebarátodat, mint te magadat!” (Máté 19,19) Isten akarata, hogy szeressük magunkat!

Sokakat nem úgy szerettek gyermekkorukban, ahogy szükségük lett volna rá, és negatív szavakat intéztek hozzájuk, úgymint: „Semmirekellő vagy, sose viszed majd semmire, jelentéktelen vagy.” Elnézést kérnek, hogy léteznek. Isten így szól azonban hozzájuk: „Ez az én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm.” (Máté 3,17)

Sokan sebezhetőek, a betegség martalékai, vagy úgy tűnik, helyzetük kibogozhatatlan fonal.

Elnézést kérnek, hogy léteznek. A Mindenható így szól azonban hozzájuk: „Megsegítelek, és igazságom jobbjával támogatlak.” (Ézsaiás 41,10)

Sokan nem élik teljességgel keresztény életüket, és bűntudatuk van. Elnézést kérnek, hogy léteznek. Jézus azért jött azonban, hogy bőséges életük legyen. „Nincsen immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak.” (Róma 8,1)

Sokan hasonlítják össze önmagukat másokkal, úgy érzik, kevésbé jók, kevésbé tehetségesek vagy kevésbé alkalmasak. Elnézést kérnek, hogy léteznek.

Isten egyedülállónak teremtette azonban őket, és hőstetteket vihetnek végbe. A Szentírásban áll: „Isten segítségével hatalmas dolgokat viszünk véghez, ellenségeinket ő tapossa el.” (Zsoltárok 60,14)

Sokakat gyaláztak meg testileg, lelkileg, érzelmileg, akik így elvesztették a bizalmukat önmagukban, másokban és Istenben is. Elnézést kérnek, hogy léteznek. Az Atyaisten pedig csupa szeretet irántuk. Isten sose fogja elhagyni őket. (Lásd Józsué 1,5)

Magadra ismertél-e a felsorolt esetek valamelyikében? Ha igen,

ne kérj elnézést, hogy létezel! Isten a legjobbat akarja számodra.

 

Forrás: Egy csoda minden nap – YouVersion 

Borítókép - Fotó: Maria Marganingsih | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás