2022. 08. 25.

A köztársasági elnök meghívta Ferenc pápát Magyarországra

Novák Katalin  köztársasági elnök hivatalosan is meghívta Ferenc pápát Magyarországra, a katolikus egyházfő pedig megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni. 

 

Megkezdődhetnek a jővő évi pápalátogatás előkészületei, erről Novák Katalin beszélt a Vatikánban, ahol magánkihallgatáson fogadta őt Ferenc pápa. A köztársasági elnök hivatalosan is meghívta Ferenc pápát Magyarországra,

a katolikus egyházfő pedig megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni.

A találkozón szó volt a háborúról is, ezzel kapcsolatban egyetértettek abban, hogy minél előbb helyre kell állítani a békét Ukrajnában.

hirdetés

Novák Katalin elmondta: „Szükség van a családok mellett kiálló szavakra, nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában, hanem szerte a világon is. A Vatikán és Magyarország ebben partner lehet, Ferenc pápa is mindenkor kiáll a hagyományos családi értékek mellett. Jó volt meghallgatni azokat az elismerő szavakat, amit tőle kaptunk, ami a magyarországi családtámogatásokat illeti, illetve azt a felfogást, azt a megközelítést, amellyel mi mindenkor kiállunk a hagyományos családi értékek mellett, és amellyel felismertük azt, hogy a fiataloknak szükségük van arra, hogy segítséget kapjanak a családalapításhoz, a gyermekvállaláshoz.”

A köztársasági elnök tegnap arról posztolt Facebook-oldalán, hogy milyen ajándékkal készül Ferenc pápának a vatikáni látogatásra. 

 

Forrás: MTVA, Facebook 

Borítókép - Fotó: AFP
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás