2022. 07. 28.

#csakegygondolat – Nem kell félnünk a sebezhetőségtől!

A sebezhetőségtől sokszor még mindig félünk, pedig ez az egyik legjobb módja annak, hogy Jézust közel engedjük magunkhoz. Ráadásul az emberi kapcsolódásinkat is megkönnyíti, őszintébbé teszi.

Sokszor helytelen képet alkotunk a sebezhetőségről. Gyengeségnek tartjuk, ami „sajnos” erőt vesz néha rajtunk anélkül, hogy tudatában lennénk.

Valójában a sebezhetőség nem rossz dolog, épp ellenkezőleg. Tudod, hogy sebezhetőséged által tért be Jézus a szívedbe? Amikor beismerjük, hogy szükségünk van arra, hogy bocsánatot nyerjünk és megszabaduljunk a bűnünktől: ez az, amit a Szentírás bűnbánatnak hív.

hirdetés

Igen, a sebezhetőség megnyitja a szívünket. Leveszi rólunk az álruhát. Őszintévé tesz.

 Elgördíti mindazt, ami eltorlaszolná szívünk ajtaját.

Ne félj sebezhetőségedtől, főleg ne Isten előtt! Sosem fogja felhasználni ellened. Ellenkezőleg, csendesen szíved mélyébe tér majd, hogy szóljon hozzád, kinyilatkoztassa magát neked, és megadja neked azt, amire a leginkább szükséged van.

Merj sebezhető lenni! Merj olyannak mutatkozni, amilyen igazából vagy! Atyád tökéletesen ismer téged. Jézus szelíden és alázatos szívűen jött ebbe a világba. Csak a javadat akarja.

Jézus mondta: „Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.” (Mt 11:29)

 

Ha még nem láttad, mindenképp nézd meg Brené Brown pszichológus TED-előadását a sebezhetőség erejéről:

 

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Rangizzz | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás