2022. 07. 09.

“Szeretem minden gondolatát és tettét” – Rúzsa Magdi nyilvánosan kiállt Böjte Csaba mellett

Nyilvánosan kiállt Böjte Csaba testvér mellett egy Facebook-bejegyzésben Rúzsa Magdi, aki a ferences szerzetes egyik könyvét illusztrálva azt írta, hogy szereti minden gondolatát és tettét. Csaba testvér azt követően került a kritikák középpontjába, hogy a Szent Ferenc Alapítvány egyik korábbi nevelőjét harminc év börtönbüntetésre ítélték szexuális bűncselekmények elkövetése miatt. Öt évvel ezelőtt Böjte Csaba személyesen jelentette fel az elkövetőt, amint tudomására jutott a bestiális bűncselekmény-sorozat.

Rúzsa Magdi énekesnő a hivatalos Facebook-oldalán szombat délelőtt nyilvánosan is támogatásáról biztosította Böjte Csaba testvért. Mint sokak által ismert, a ferences szerzetes által létrehozott Szent Ferenc Alapítvány egyik otthonában egy nevelő 2007 és 2017 között szexuális és fizikai bűncselekményeket követett el gyermekekkel szemben. A felháborító esetet Böjte Csaba jelentette a román gyermekvédelmi hatóságoknak, az ezután elinduló eljárás során harminc év börtönbüntetésre ítélték a bűnös nevelőt.

Az elmúlt hetekben nem a bűncselekményeket elkövető pedofil került a középpontba, hanem az alaptíványt létrehozó, és az évtizedek óta erdélyi szegény gyermekeken segítő Böjte Csaba testvér. A ferences szerzetes még a Parlamentben is téma volt – akit az egyik politikus vérlázító módon Kaleta Gábor korábbi pedofil nagykövethez hasonlított. A gusztustalan összemosás persze nem teszi semmissé a megtörtént erdélyi  esetet, nem véletlen, hogy a ferences rendtartomány belső vizsgálatot indított az ügyben, ahol az alapítvány vezetőit is minden bizonnyal meghallgatják majd. (Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy érthetetlen okból kifolyólag K. Sz. még most is szabadlábon védekezhet az Átlátszó Erdély információi szerint.)

hirdetés

Ahogy egyre inkább ocsúdnak fel az emberek a kezdeti sokk után, úgy egyre többen biztosítják támogatásukról Böjte Csaba testvért, ismerve el munkáját, amelyet az erdélyi gyermekekért tesz. Közülük a legnagyobb név kétségtelenül Rúzsa Magdi énekes, aki a közösségi oldalán így fogalmazott:

Szeretem minden gondolatát és tettét. Majd ha sokan igyekszünk minden egyes nap dolgozni azon, hogy akkora szívünk legyen, mint az övé, akkor jobb hely lesz ez a világ.

Rúzsa Magdit a Facebookon majdnem félmillióan követik, ezért is különösen bátor ez a mostani kiállása az össztűz alá kerülő Böjte Csaba testvér mellett.

Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Gabor 2022. 07. 09. 18:05

    Persze, szeretjük Böjte Csabát, de ha egy szociális intézmény dolgozója tíz évig tudja zaklatni a rábízott gyerekeket anélkül, hogy azt bárki észrevenné, ott bizony a fenntartónak is van felelőssége.

  • Válasz Szilágyi József 2022. 07. 09. 18:32

    Áldottak legyenek a szomorúak, sírók;
    legyen (majd) a részük vigasztalás.
    (Máté ev. 5:4 után)