2022. 07. 08.

3 dal, 3 fontos üzenettel – zeneajánló hétvégére

Összegyűjtöttünk nektek 3 olyan dalt, amelyeket nemcsak a zenéje miatt érdemes hallgatni, hanem a bennük lévő fontos üzenet miatt is. Egy külföldi és két magyar dicsőítő dalról van szó: bármelyiket is hallgasd, biztosan találsz benne neked szóló mondatokat, amelyek segíthetnek közelebb lépni Istenhez.

  1. Tauren Wells – God’s Not Done With You

Ez a lélekemelő dal arról szól, hogy Isten nem felejtett el téged, bármennyire is távol érzed magad most tőle. Ő a neveden szólított, és még ha lelki törés, fájdalom is ért mostanában, Ő képes arra, hogy szabaddá tegyen. „Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.” (Fil. 1:6)

 

  1. Pintér Béla – Ki vagyok én?

„Ki vagyok én igazán?/Hol az igazi hazám?/Szimplán, pőrén, meztelen/Mennyit ér az életem?” – szól a refrén. Ez egy olyan zene, amelyet akárhányszor hallgatsz meg, mindig képes elérni a szívedig és meglátni, ki vagy Istenben, milyennek lát táged Ő. A lelkünk mélyén mindannyiunknak Isten alakú az űr, akármi vagy akárki mással is próbáljuk betölteni.

hirdetés

 

  1. Ararat Worship – Dávid Fia

Az Ararat együttes gyönyörű dala Lukács evangéliumának egyik történetét eleveníti meg: a jerikói vak meggyógyítását. (Lukács 18:35-43)

„Ha akarod, megtisztíthatsz engem/ Csak egy szóval mondd, s meggyógyul a testem/ Légy segítségül hitetlenségemen/ Mondd, hogy/ Hozzád menjek a vizeken” – ez a dalszöveg újra és újra megérint. Van olyan, amikor annyira nehéz valami, hogy imádkozni is alig tudsz érte. Ilyenkor jó hallgatni ilyen dalokat, és persze olvasni Isten igéjét – hogy helyetted beszéljenek a szavak.

 

Borítókép - Fotó: Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com
Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás