2022. 07. 05.

Úgy szeretni önmagad, ahogy Isten szeret téged

Annyira sokszor becsméreljük önmagunkat, kritizáljuk a kinézetünket, a tulajdonságainkat, a tetteinket. Ám van rá szabadságunk, hogy ezen változtassunk! Kezdjünk el magunkra Isten szemével nézni, méghozzá úgy, hogy az Ő szavait szívjuk magunkba, a Biblián keresztül!

Sokunknak okoz nehézséget az identitásunk.  Kritizáljuk jellemünket, intelligenciahányadosunkat és még magatartásunkat is.
Ki szeretnélek ma békíteni önmagaddal, és még messzebb is merészkedem: tanuld meg, hogy úgy szeresd magad, amint Isten szeret téged! Mert Isten alkotása vagy, kezei alkottak meg téged. A zsoltáros egyébként örvend neki: „Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.” (Zsolt. 139:14)

Nem arról van szó, hogy tömjénezd magad vagy hogy gőgös légy, hanem hogy elismerd: Isten alaposan kitett magáért, amikor megteremtett téged.

Ha tehát alábecsülöd vagy nem értékeled magad, tudd, hogy amikor Isten rád néz, egyedül jó tulajdonságaidat nézi, és azt, ami értékes benned.

hirdetés

Azon hibáid és bűneid közül, amelyekért már bocsánatot kértél, egyetlenegy sem létezik többé.

Lehet, hogy nehezedre esik kimondani ezt a mondatot: „csodálatos alkotásod vagyok, Uram!”

    • A fájdalmas múltad miatt
    • A sértő dolgok miatt, amiket rólad mondtak
    • Amiatt, hogy a külsődön valami nem tetszik
    • Vagy a fogyatékosság miatt, amitől szenvedsz

Megértelek. Attól még tudd, hogy Isten orvosolni akarja a tekintetet, amellyel magadra nézel. Szeretete minden sebet be tud gyógyítani: múltad sebeit, lelked-, szíved- és tested sebeit.

Arra hívlak, hogy valld meg Isten előtt: más szemmel fogsz ezentúl magadra nézn! 

Összhangban azzal, amilyennek Isten lát és amit Isten mond rólad.

Ima:

Köszönöm, Istenem, hogy Te csodálatosnak teremtettél! Segíts, hogy úgy szeressem magam, ahogy Te szeretsz, és a szemeddel lássam magam, ne pedig a saját szememmel. Minden sebemet, lelki törésemet és fájdalmamat Rád bízom. Dicsérlek azért, aki vagy és aki vagyok. Jézus nevében, ámen.

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Jhandersen | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás