2022. 07. 04.

Augusztusban újra Ferences Ifjúsági Zarándoklat

Esztergomból rajtol, és Mátraverebély-Szentkút a befutó az ifjúsági zarándoklaton, amelyet a 16–35 év közötti korosztálynak szerveznek a ferencesek augusztus 14 – 20. között.

A zarándoklat vallásos jellegű, ami kifejeződik a napok beosztásában is: a napok „lelki gerincét” a reggeli és esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság adja meg. Emellett persze beszélgetésre, ismerkedésre és vidámságra is bőven kínálkozik lehetőség.

A zarándoklat egyik célja, hogy segítse azokat, akik élethivatásukat keresik, akik az útkeresés, elköteleződés különböző fokain állnak.

Ebben nagy támogatást jelent, hogy szerzetesekkel és papokkal járják végig az utat, de a korábbi zarándoklatok tapasztalata, hogy többen itt találtak rá későbbi házastársukra is.

A napi táv 20-25 kilométer változatos terepen, viszonylag erős tempóban. A csomagokat teherautó szállítja, a zarándokoknak csak a napi felszerelést kell vinniük. Napközben 3-4 alkalommal találkoznak a kísérőautóval – ilyenkor azok, akik nem bírják a napi távot, beszállhatnak, s előremehetnek a következő szálláshelyre.

Mindennap biztosítanak egyszeri meleg ételt, a többi étkezésről mindenki maga gondoskodik. Útközben a kenyérbeszerzés központilag történik, de a kenyérrevalót mindenki maga hozza, lehetőleg úgy, hogy zarándoklat közben ne kelljen vásárolni.

Szállás saját sátorban (egy éjszaka mindenképp, de tetszés szerint a többi éjszaka is lehet sátorozni). Közös sátrak is lesznek azok számára, akik nem tudnak sajátot hozni.

A részvételi díj 10 000 Ft (amely nem tartalmazza az oda- és hazautazás költségét).

A részletes programot ITT találjátok.

A zarándoklat Facebook eseménye ITT elérhető.

Ha jönni szeretnétek, szándékotokat jelezzétek a szervezőknek, ezzel sokat segítetek. Jelentkezni lehet online a ferencesek.hu/zarandoklat címen elérhető űrlapon keresztül, illetve a plakátokon található QR-kód beolvasásával szintén a jelentkezés felületéhez juttok el. Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 1.

A zarándoklatra meghívó videót ITT nézhetitek meg. 

 

(Fizetett tartalom)

Médiaajánlat

Borítókép - Fotó: Gieszer Richárd
Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás