2022. 06. 29.

Abortuszpárti tüntetők rugdosták a Bibliát az USA-ban

Megdöbbentő videó került fel tegnap az internetre: néhány amerikai fiatal nevetve rugdosta a Bibliát, egy másikat pedig a vécébe dobtak. A felvételt egy abortuszpárti tüntetésen készítették, az operatőr többször azt kiabálja a fiataloknak: „amit tesztek, gyűlölet-bűncselekmény”.

Az elmúlt napokban az Egyesült Államokban több helyen is tüntetések törtek ki az abortusszal kapcsolatos törvényalkotás tagállami szintre helyezése ellen – ahogy erről több hírportál is beszámolt. A Mandiner cikke szerint az abortusz támogatói attól tartanak, hogy az USA tagállamainak akár felében az abortuszt szigorító, egyes esetekben gyakorlatilag ellehetetlenítő szabályozást vezetnek be.

Az egyik erről szóló abortuszpárti tüntetésen amatőr felvétel készült egy megdöbbentő, sokakat felháborító esetről: néhány fiatal nevetve, gúnyolódva rugdos egy Bibliát. Ahogy a videó készítője be is mutatja, a könyv borzalmas állapotba került, koszos lett, feltehetően több oldalt ki is téptek belőle.

Ami ezután látható a videón, az még gyomorforgatóbb: a Bibliát egy, a tüntetésre kihelyezett mobilvécébe dobták ki.

hirdetés

Arról, hogy lett-e bármilyen következménye a fiatalok tettének, egyelőre nem tudni. A felvételt készítő azonban nem véletlenül mondta el nekik többször: „amit tesztek, az gyűlölet-bűncselekmény”.

A gyűlölet-bűncselekmény (angolul hate crime) alatt olyan bűncselekményeket értünk, amelyekben a tett elkövetésének indoka az áldozat valamely társadalmi csoporthoz tartozása. A gyűlölet-bűncselekményeket legtöbbször a faji, etnikai, nemzeti, fogyatékossági, nemi identitás szerinti vagy vallási csoport – ez esetben a keresztény egyház – tagjai ellen követik el.  

A magyar Büntető Törvénykönyv egyébként „közösség tagja elleni erőszak” néven bünteti a gyűlölet-bűncselekményeket.

Borítókép - Fotó: umc.org
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás