2022. 06. 27.

A 85 éves atya saját unokája esküvőjét celebrálta

Paulo Müller atya az oltárnál várt, és boldogan fogadta az ifjú párt – unokáját, Ândersont és annak menyasszonyát, Rafaellát. Ritka pillanat, hogy egy atya a saját unokája esküvőjét celebrálja, mégis ezt történt nemrég, a Lisieux-i Szent Teréz templomban, Dél-Brazíliában.

Amikor az ifjú pár elhatározta, hogy egyházi esküvőt tartanak, a vőlegény mindenképpen a nagyapját szerette volna felkérni, hogy celebrálja a nászmisét.

„Számunkra ez nagyon fontos pillanat volt, nem utolsósorban azért, mert 2019 óta terveztük az esküvőt, és több halasztás is volt, ami még tovább fokozta a várakozást. Nagyapa kapta elsőként a meghívónkat az esküvő új dátumával, valamint a kérésünkkel, hogy ő legyen a nászmiséző pap. Ez volt a legjobb döntés azután, hogy Rafaellát feleségül kértem.”

Nemcsak az ifjú pár, hanem az atya számára is egyedülálló lehetőség volt unokája esküvőjén való aktív részvétel.

hirdetés

„Csodálatos dolog volt. Szinte senkinek nincs ilyen lehetősége, mint nekem”

– nyiltakozta Paulo atya.

A beszélgetés során a vőlegény azt is megjegyezte, hogy a mise alatt a pap a házasságról szóló személyes vallomásával inspirálta a családot és a vendégeket:

„Olyan tapasztalata van, amilyen nem sok papnak adatik meg; elvégre ő már megtapasztalta a házasságot, és a gyakorlatban is ismeri ennek a szent intézménynek a működését, és  mindig is arra törekedett, hogy mindent megosszon velünk a hűségről és a bizalomról, mind az esküvő előtti napokban, mind pedig az esküvő napján.”

Fotó: Fernando Lacerda / Cortesia Ânderson Müller

Paulo Müller atya 29 évig volt házas. Négy gyermeke és négy unokája van. Már a saját házassága előtt is mélyen hívő életet élt, és már fiatalemberként is fontolgatta, hogy pap legyen, de inkább a házasság hivatását választotta. 

Miután felesége, Lizzete elhunyt, úgy döntött, hogy komolyabban szolgálja az egyházat. Először hitoktató, megbízott világi áldoztató, majd diakónus volt. Pappá szentelésére 1992-ben került sor. Ma, 85 évesen, Novo Hamburgóban, a dél-brazíliai Rio Grande do Sul államban plébános.

 

Fordította: Judákné Orsolya 

Forrás: Aleteia.org

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás