2022. 05. 30.

A sportoló Steph Curry édesanyja őszintén beszélt arról, hogy majdnem abortálta fiát

Könyvében őszintén mesél Sonya Curry arról, hogyan is vezette ki őt a Szentlélek a sötétségből és miért döntött úgy, hogy végül nem veteti el a magzatát – akiből mostanra világhírű kosárlabdázó lett.

Steph Curryt sokszor emlegetik minden idők legjobb tempódobójának, azonban nem csak emiatt tűnik ki sporttársai közül: mélyen hívő keresztény, és rendszeresen adakozik különböző alapítványoknak. 34 évvel ezelőtt azonban kevésen múlt, hogy nem vett más fordulatot az élete. Édesanyja, Sonya, majdnem abortálta magzatát. Legújabb könyvében Sonya nyíltan mesélt arról, hogy gimnazista korában már átesett egy abortuszon, és amikor újra teherbe esett, ugyanerre készült.

A Planned Parenthood klinika (amerikai születésszabályozó abortuszklinika) ajtajában állt, amikor úgy érezte, a Szentlélek megszólítja őt. „Istennek tervei voltak ezzel a gyermekkel. Ha akkor nem hallom meg a Szentlélek hívó szavát, Steph ma nem lenne velünk” – mesélte.

Ugyanakkor Istennek Sonyával is terve volt. Saját tapasztalatait ma már sok olyan emberrel meg tudja osztani, akik hasonló szituációban találják magukat.

Az egyik magazinban azt mondta: „amikor a könyvemet írtam, tanúságot kívántam tenni, megosztani a tapasztalataimat másokkal, remélve, hogy a sorokat olvasva erőt gyűjtenek, és értelmet nyer az ő életük is. Arra szeretnék mindenkit bátorítani, hogy szüntelenül imádkozzunk, tiszta szívből szeressünk, és minden nap nevessünk.”

hirdetés

Isten hívását elfogadva, a gyermeket megtartva Sonya egy kiváló kosárlabdázóval, egy hőssel ajándékozta meg a világot. Curry elmondása szerint édesanyja kezdettől fogva a bátorítás, a hit, a fegyelem és a hála sziklája volt számára és a testvérei számára is.

A hit mindig is létfontosságú volt Curry életében, és erről nem szégyell beszélni. Amikor 2014-ben az amerikai kosárlabdázók legsikeresebbjének választották, elmesélte, hogy mit is jelent a pályán látott furcsa „gólöröme”:

„A mellkasomat ütögetem, és az ég felé mutatok, ez azt jelképezi, hogy a szívem Istené. Ezt még édesanyámmal találtunk ki az egyetemen. Minden alkalommal megteszem, amikor pályára lépek, hogy emlékeztessen arra, kinek játszom. Az embereknek tudniuk kell, hogy kit képviselek, és miért vagyok az, aki vagyok, és hogy ez az én Uramnak és Megváltómnak köszönhető.”

Fotó: AFP

A háromgyerekes édesapa magára tetováltatta a Korintusiakhoz írt levél egy részletét („A szeretet soha el nem múlik.” Kor 13:8) héberül. A cipőfűzőjén is díszeleg a 4:13-as szám, amely a filippiekhez írt levélre utal („Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Fil 4:13).

Curry olyan ember, akinek cselekedeteiben is megmutatkozik hite: számos jótékonysági ügyben vesz részt. Segít egyetemista hitelek törlesztésében, feleségével, Ayeshával pedig létrehoztak egy alapítványt, amelynek célja, hogy véget vessenek a gyermekkori éhezésnek, valamint biztonságos körülményeket és tanulási lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek.

34 évvel ezelőtt édesanyja egy olyan döntés előtt állt, amely mindent megváltoztathatott volna. Istennek hála, a fiatal nő meghallotta a Szentlélek szavát, és mert igent mondani az életre.

Fordította: Judákné Orsolya 

Forrás: Aleteia.org

Borítókép: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP) Fotó: AFP
Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás